Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πρόσκληση συμμετοχής στην πρωτοβουλία του Δήμου Σκύδρας 'ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο 2024'


Ο Δήμος Σκύδρας πραγματοποιεί και φέτος την εκπαιδευτική, πολιτιστική του πρωτοβουλία «ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο» που σκοπό της είναι η διάδοση και η προαγωγή του βιβλίου.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μετά τις εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Ευόσμου Κορδελιού


Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού (ΕΜΣΕΚ) για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία ΟΕΠΕΚΑΜΘ. Μια μεγάλη νίκη για τον Εμπορικό Σύλλογο καθώς πανω από το 50% του εκλογικού σώματος συμμετείχε στη διαδικασία.

Στο Πανθεσσαλικό ο τελικός κυπέλλου χωρίς την παρουσία φιλάθλων – «Αν αλλάξουν οι προϋποθέσεις θα το δούμε»


Σύσκεψη έγινε σήμερα στην ΕΠΟ για την έδρα του τελικού κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη, παρουσία του Αχιλλέα Μπέου. Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε ο αγώνας να γίνει στο Πανθεσσαλικό στάδιο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, ενώ έχουν προκύψει ερωτηματικά για την παρουσία κόσμου εξαιτίας των βελτιωτικών έργων που πρέπει να γίνουν.

Αύριο στο υπουργικό Συμβούλιο θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό


Με αναφορά στη συνέχιση της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ανασκαφή Φιλίππων: Φοιτητές του ΑΠΘ ανακάλυψαν κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα - Δείτε φωτογραφίες


Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 η ανασκαφική έρευνα που πραγματοποιεί η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Βυζαντινής Αρχαιολογίας Ναταλίας Πούλου και με άμεσους συνεργάτες τον επίκουρο καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας Αναστάσιο Τάντση, καθώς και τον ομότιμο καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας Αριστοτέλη Μέντζο.

Έκλεψε 77 μπαταρίες από φορτηγά, μηχανήματα έργου και τρακτέρ


Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 77 μπαταρίες οχημάτων φέρεται να έκλεψε 38χρονος, κατά το τελευταίο δίμηνο, από περιοχές της Θεσσαλονίκης, o οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, όταν αποπειράθηκε να αφαιρέσει μία ακόμη μπαταρία από φορτηγό στην περιοχή της Σίνδου.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3/24)


Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών τηλεοπτικών μεταδόσεων:

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Γ’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Θέρμης στο Οικονομικό Επιμελητήριο Κεντρικής Μακεδονίας


Μαθητές της Γ’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ ΘΕΡΜΗΣ, υπό την επίβλεψη του συνάδελφου οικονομολόγου και καθηγητή κ. Κοτορλή, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στα γραφεία του Ο.Ε.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας. Τους μαθητές υποδέχτηκαν και ενημέρωσαν ο Παυλόπουλος Ιωάννης, Αντιπρόεδρος του Ο.Ε.Ε. - 3ο Π.Τ. Κεντρικής Μακεδονίας, και οι συνεργάτες του Ο.Ε.Ε. Μόσχος Αλέξανδρος και Μπαπανίκας Γεώργιος.

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών για τα POS – «Στις 30 Απριλίου η τελευταία παράταση»


Για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS μίλησε το πρωί της Πέμπτης 28/3 ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος τονίζοντας πως η τελευταία παράταση για τις επιχειρήσεις είναι η τελευταία ημέρα του Απριλίου. «Δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση» είπε.

Γιατί ανεβαίνει η τιμή των καυσίμων, τι να προσέχουν οι οδηγοί


«Ο κλάδος των βενζινοπωλών στη βόρεια Ελλάδα πεθαίνει, αφού οι Έλληνες περνάνε σε Βουλγαρία και Τουρκία για να προμηθευτούν φτηνά καύσιμα, γιατί σε αυτές τις χώρες είναι μικρός ο ειδικός φόρος κατανάλωσης», είπε σήμερα η πρόεδρος των βενζινοπωλών, Μαρία Ζάγκα.

Έναρξη λειτουργίας νέων υπηρεσιών της ΑΑΔΕ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη


Με αποφάσεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, καθορίζεται η έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕΦΟΔΕ) και των Υπηρεσιών Φορολογικής Εξυπηρέτησης Αττικής και Θεσσαλονίκης και η σταδιακή μεταφορά σε αυτές των αρμοδιοτήτων των υφιστάμενων σήμερα ΔΟΥ.

Νέα έκδοση από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Α.Π.Θ.


Γ. Κεχαγιόγλου (επιμ.), Σιντίπας

Το Μυθολογικόν Συντίπα [= Σιντίπα] του φιλοσόφου (δηλ. Βιβλίο με περιεχόμενο πλασματικό/παραμυθικό για τον φιλόσοφο Σιντίπα) ήταν ένα από τα πιο αγαπητά «αναγνώσματα του νέου ελληνισμού», δηλαδή ένα «νεοελληνικό λαϊκό λογοτεχνικό έντυπο» που γνώρισε πολλές εκδόσεις και ενδιαφέρουσες γραπτές και προφορικές «τύχες» από τις αρχές του 18ου αι. ώς και τον Μεσοπόλεμο του 20ού αι.

Φαρμακευτική κάνναβη και επεμβατικές τεχνικές καταπολεμούν τον χρόνιο πόνο


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ & ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΟΝΟΥ ΤΟΥ Γ.Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στις θεραπευτικές ενδείξεις της φαρμακευτικής κάνναβης και τις ιδιότητές της όσον αφορά την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου είναι αφιερωμένη η επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Κάνναβη & Επεμβατικές Τεχνικές στο Χρόνιο Πόνο - Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;», που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου 2024, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

2η Δημόσια Διαβούλευση στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου


Ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου διοργανώνει τη 2η Δημόσια Διαβούλευση στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με σκοπό την «Παρουσίαση του προσχεδίου μέτρων και παρεμβάσεων - Καταγραφή απόψεων φορέων και πολιτών». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, Ισόγειο Δημαρχειακού Μεγάρου (Π. Μελά 24, Εύοσμος), την Τρίτη 02 Απριλίου 2024 και ώρα έναρξης 11.00 π.μ.

19ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Θέρμης, 29, 30, 31 Μαρτίου


Το Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ διοργανώνει για 19η χρονιά ο Δήμος Θέρμης. Πρόκειται για έναν καταξιωμένο πολιτιστικό θεσμό ο οποίος φιλοξενείται το τριήμερο 29, 30 και 31 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 16 Χορωδιακά Σύνολα με περίπου 500 χορωδούς από παιδικές, νεανικές και χορωδίες ενηλίκων.

Ιερό μνημόσυνο από την ΣΟΝΕ στην μνήμη του Βασίλη Καρρά.


Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) και η Ενορία Αγ. Δημητρίου Γεροπλατάνου Χαλκιδικής θα τελέσουν ιερό μνημόσυνο στην μνήμη του Βασίλη Καρρά, στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Γεροπλατάνου Χαλκιδικής.

ΝΔ: Η δήλωση Παππά για προσυνεννόηση επιβεβαιώνει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρονται για τον πόνο των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη


Για «ντιλάρισμα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κάνει λόγο σε δήλωσή του το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, μετά τη δήλωση του Νίκου Παππά περί προσυνεννόησης.

«Οδηγός» για την απόκτηση ασφαλιστικής ικανότητας - Τα «βήματα» που απαιτούνται


Η ασφαλιστική ικανότητα αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα πιο σύνθετα προβλήματα για τους ασφαλισμένους. Οι αλλαγές που εφαρμόζονται ήδη για την απόκτηση ασφαλιστικής ικανότητας, καθώς και για τη διευθέτηση των οφειλών και τον υπολογισμό δόσεων που πλέον μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, αλλάζουν πλήρως την διαδικασία μειώνοντας την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Ρομά μπούκαραν σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη, έκλεψαν μπουκάλια με ελαιόλαδο και χτύπησαν υπάλληλο


Χειροπέδες σε δύο γυναίκες Ρομά που το μεσημέρι της Τετάρτης μπούκαραν σε σούπερ μάρκετ, έκλεψαν μπουκάλες με ελαιόλαδο και χτύπησαν μία υπάλληλο για να ξεφύγουν, πέρασαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Πώς λέγονταν παλιά οι περιοχές της Θεσσαλονίκης


Ποιος είναι ο «Κουκλουτζάς» και ποιο σημερινό πλούσιο προάστιο αποκαλούταν Αρσακλί; Ποια συνοικία λεγόταν Καπουτζήδα και πού βρισκόταν η Μπάρα – ή αλλιώς η… Τρούμπα της Θεσσαλονίκης; Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι στον χρόνο για να ανακαλύψετε τα παλιά ονόματα των συνοικιών της Θεσσαλονίκης.

Καρμπονάρα σε 15 λεπτά


Μια και μοναδική συνταγή για καρμπονάρα δεν υπάρχει. Θα σας προτείνω μια light εκδοχή, χωρίς κρέμα γάλακτος. Πιο αυθεντική, πιο υγιεινή.

Ο φακός της "Αυτοψίας" κατέγραψε την σκληρή εκπαίδευση που περνούν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς


Η «Αυτοψία» εστιάζει στο πιο γνωστό τμήμα του Ελληνικού Στρατού, σε ολόκληρη την υφήλιο, και μας παρουσιάζει τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς!

Αλλάζει η ώρα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου - Μία ώρα μπροστά οι δείκτες


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αλλαγή της ώρας και το πέρασμα στη θερινή. Αυτό θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, δηλαδή 31 του μηνός.

Νομίζετε ότι μιλάτε σωστά ελληνικά; Δείτε ορισμένα λάθη που όλοι κάνουμε και δεν το συνειδητοποιούμε


Η γλώσσα είναι σύστημα συμβόλων που βασίζεται στον κοινό κώδικα μεταξύ των εμπλεκόμενων. Διαθέτει κανόνες και εξαιρέσεις όπως όλα τα συστήματα και έχει πολύ συγκεκριμένο σκοπό να εξυπηρετήσει: την επικοινωνία.

Δείτε τι γίνεται με την κανέλα και το αδυνάτισμα…


Έρευνα από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν (LSI) καθόρισε τον τρόπο με τον οποίο η κανέλα μπορεί να γίνει όπλο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024


Σε 186 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια θα βρίσκονται σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, προκειμένου να πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Σχάρα Φούρνου: Έτσι θα κάνετε το τέλειο καθάρισμα


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τη σχάρα του φούρνου σας. Σήμερα, όμως, θα σας δείξουμε πώς να το πετύχετε χωρίς να χρειαστεί να κουραστείτε καθόλου αλλά και χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε απορρυπαντικά και ειδικά χημικά προϊόντα.

Το μεγαλύτερο αστρολογικό γεγονός του 2024 συμβαίνει τον Απρίλιο - Και πώς θα μας επηρεάσει


Αν αισθάνεστε ότι βρίσκεστε στα πρόθυρα ενός νέου, συναρπαστικού κεφαλαίου της ζωής σας, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ο Δίας σχηματίζει φέτος σύνοδο με τον Ουρανό για πρώτη φορά από το 2011.

Γίνε γευσιγνώστης σοκολάτας με 6 απλά βήματα


Η σοκολάτα δεν είναι τυχαία ένα από τα δημοφιλέστερα υλικά στη ζαχαροπλαστική και μια από τις αγαπημένες λιχουδιές σε όλο τον κόσμο. Αξίζει λοιπόν όταν την δοκιμάζεις να τη γεύεσαι πραγματικά σε όλο της το μεγαλείο και όχι απλά να την καταβροχθίζεις! Γιατί να ξέρεις, έτσι θα σου αρέσει ακόμη περισσότερο.

Άχρηστα γεγονότα που δεν ξέρατε μέχρι σήμερα, αλλά θα θέλατε να μάθετε!


Άχρηστες πληροφορίες που σίγουρα θα σου αρέσουν.... Ένα σωρό άχρηστα αλλά τέλεια πράγματα για να μάθεις σήμερα:

Όταν έχεις καλά φρένα και καλά αντανακλαστικά…


Δείτε το βίντεο

Γαμήλιες εικόνες


Όλα του γάμου δύσκολα

Πολύ καλές και πολύ… άστοχες ποδοσφαιρικές στιγμές


Δείτε τη συλλογή

Απίθανες φάρσες σε κοσμηματοπωλεία


Δείτε το βίντεο

Οι μέρες που θέλουν να διαγράψουν από τη μνήμη τους


Δείτε τις φωτογραφίες