Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

O πραγματικός λόγος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Tinder -Δεν έχει να κάνει καθόλου με το σεξ

Αρκετοί άνθρωποι και κυρίως οι νέοι καταφεύγουν στο Τinder για να βρουν σύντροφο ή περιστασιακό σεξ.

Μια έρευνα όμως έρχεται να καταρρίψει κάτι τέτοιο και αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που οι νέοι χρησιμοποιούν αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρωτοτυπία του είναι το swipe, δηλαδή το απαλό χτύπημα των δακτύλων στην εικόνα ώστε να μετακινείται στην οθόνη. Ανάλογα με τα «αισθήματά» σου για κάποιον, κάνεις είτε swipe στα δεξιά («με ενδιαφέρει ερωτικά») είτε στα αριστερά («όχι, ευχαριστώ»).

Αν και τα δύο μέρη κάνουν swipe στα δεξιά, τότε έχει επιτευχθεί το «συνοικέσιο» και ξεκινά συζήτηση με μηνύματα.

Το Tinder σε εντοπίζει μέσω GPS, συλλέγει στοιχεία και φωτογραφίες σου από το προφίλ σου στο Facebook και στη συνέχεια σου παρουσιάζει πιθανούς υποψηφίους ανάλογα με την τοποθεσία σου και τις προτιμήσεις σου.

Ποιος όμως είναι ο λόγος που οι νέοι καταφεύγουν σε αυτό; Δεν είναι η ανάγκη αναζήτησης συντρόφου για σχέση ή για σεξ.

Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βγήκε το συμπέρασμα ότι ο πραγματικός λόγος είναι η βαρεμάρα που νιώθουν οι χρήστες του Tinder.

Κανείς δεν χρησιμοποιεί το Tinder για να βρει την αγάπη, κάποιοι ούτε καν για το σεξ. Eίναι επειδή πλήττουν πολύ και με αυτόν τον τρόπο βρίσκουν κάτι να απασχολούνται για να μην βαριούνται.

Ανδρες και γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα συμφώνησαν πως συχνά μπαίνουν στο Tinder για «διασκέδαση». Χρησιμοποιούν το Tinder σαν ένα παιχνίδι στο κινητό που τους γεμίζει τον χρόνο όταν δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν.

To κάνουν μηχανικά, χωρίς πολλή σκέψη, όπως ακριβώς κάνουν με το facebook και το instagram.

Οι περισσότεροι χρήστες το χρησιμοποιούν για να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και όχι για να βρουν σεξ.

Πολλοί χρήστες της εφαρμογής παραδέχονται ότι ακόμα και αν βγουν σε ραντεβού με άνθρωπο που γνώρισαν από την εφαρμογή, όταν πάνε σπίτι τους, απλά θα συνδεθούν ψάχνοντας τον επόμενο χρήστη που μπορεί να ταιριάξουν.

Αυτό που θέλουν οι χρήστες του tinder είναι να αναβαθμίσουν τα επίπεδα της αυτοπεποίθησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ