Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Το Brexit στέλνει τους Βρετανούς να παίρνουν τη γερμανική υπηκοότητα

Με την προοπτική εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση του χρόνου, ο αριθμός των Βρετανών που έγιναν Γερμανοί πολίτες αυξήθηκε κατά 162% πέρσι, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας.

Σχεδόν 7.500 Βρετανοί απέκτησαν πέρσι τη γερμανική υπηκοότητα. Είχε προηγηθεί αύξηση 361% το 2016 ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των πολιτών αυτών στους 10.400 στη διετία. Πρόκειται για υπερδιπλάσιο αριθμό από αυτόν των Βρετανών που έγιναν Γερμανοί τη 15ετία 2000-2015.

«Η σύνδεση με το Brexit είναι προφανής» σχολίασε η Υπηρεσία, προσθέτοντας πως οι Βρετανοί είναι οι δεύτεροι περισσότεροι, στους οποίους δόθηκε η γερμανική υπηκοότητα, μετά τους περίπου 15.000 Τούρκους.

Πολλοί Βρετανοί ανησυχούν πως θα χάσουν το δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, καθώς παρά την ημερομηνία αποχώρησης, τον Μάρτιο του 2019, συμφωνία δεν έχει μέχρι στιγμής ολοκληρωθεί.

Συνήθως απαιτείται οκταετής παραμονή στη χώρα για τους Βρετανούς που θέλουν να πάρουν γερμανική υπηκοότητα. Η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων διαρκεί περισσότερο από έξι μήνες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν και διπλή υπηκοότητα, όσο όμως η Βρετανία εξακολουθεί να είναι μέλος της ΕΕ.

Συνολικά ο αριθμός των ανθρώπων που πήραν τη γερμανική υπηκοότητα αυξήθηκε κατά 1,7% πέρσι σε 112.200, το υψηλότερο επίπεδο ποτέ από το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ