Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

BBC: Και Έλληνας ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης στο ξενοδοχείο στην Καμπούλ

Ενας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ, όπως αναφέρει το BBC.

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει πως 14 ξένοι επισκέπτες έχουν βεβαιωθεί ως νεκροί.

«Δεκατέσσερις αλλοδαποί και τέσσερις Αφγανοί σκοτώθηκαν» είπε ο εκπρόσωπος Νατζίμπ Ντάνις μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Tolo, χωρίς να διευκρινίζει τις υπηκοότητες των αλλοδαπών.

Το BBC σε δημοσίευμα του κάνει λόγο για εννέα Ουκρανούς, έναν Γερμανό, έναν Ελληνα και ένας από το Καζακστάν. Η αεροπορική εταιρεία Kam Air ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ορισμένοι υπάλληλοί της ενώ άλλοι αγνοούνται.

Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει πως οι ένοπλοι φώναζαν «Πού είναι οι ξένοι;» και υποστηρίζει πως εκείνος σώθηκε διότι είναι Αφγανός.

Η επίθεση ξεκίνησε χθες λίγο μετά τις 21:00 (τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας), όταν ένας από τους δράστες εισέβαλε στο πολυτελές ξενοδοχείο πυροδοτώντας έναν εκρηκτικό μηχανισμό και ανοίγοντας πυρ εναντίον των ανθρώπων.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

«Χθες το βράδυ το ξενοδοχείο Intercontinental (…) έγινε στόχος επίθεσης. Η επίθεση εξαπολύθηκε από πέντε μουτζαχεντίν μας», ανέφερε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε ανακοίνωση. Το ξενοδοχείο ήταν «γεμάτο εισβολείς Αμερικανούς και άλλων εθνικοτήτων», ανέφερε ακόμη αυτή, ενώ υποστήριζε ότι από την επίθεση σκοτώθηκαν «δεκάδες» εξ αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ