Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Σκότωσε τον άντρα της ενώ αυτός κοιμόταν

Το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας ενός 44χρονου υπαλλήλου εταιρίας ασφαλείας, που είχε βρεθεί νεκρός στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του στο Αιγάλεω, στις 22 Ιουνίου 2012, θα ξετυλιχθεί την Πέμπτη, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Πέντε χρόνια μετά το έγκλημα, η ώρα της κρίσης έφτασε για τη σύζυγο του θύματος και μητέρα δύο (ενήλικων πλέον) παιδιών, που θα καθίσει στο εδώλιο, καθώς φέρεται ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι τον άντρα της την ώρα που εκείνος κοιμόταν!

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, η γυναίκα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, σκότωσε τον σύζυγό της με μία σφαίρα, λίγη ώρα αφότου εκείνος επέστρεψε από την εργασία του και έπεσε ανυποψίαστος για ύπνο.

Οπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, η κατηγορουμένη βεβαιώθηκε ότι οι γιοι της και ο σύζυγός της είχαν αποκοιμηθεί και, γύρω στις 4 τα ξημερώματα της 22ας Ιουνίου, πήρε το πιστόλι που βρισκόταν στο προσκέφαλο του άτυχου 44χρονου, το έστρεψε εναντίον του και πάτησε τη σκανδάλη. Στη συνέχεια πέταξε το όπλο κάτω από τον καναπέ του σαλονιού και ξάπλωσε στο κρεβάτι του γιου της, προσποιούμενη ότι μόλις είχε ξυπνήσει από τον κρότο! Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μπήκαν μαζί στην κρεβατοκάμαρα και αντίκρισαν το θύμα μέσα σε λίμνη αίματος.

Ομολόγησε

Προανακριτικά και στην απολογία της, η κατηγορουμένη φέρεται ότι άλλαξε αρκετές φορές τους ισχυρισμούς της για το τι συνέβη τη μοιραία νύχτα. Αρχικά φέρεται ότι υποστήριξε πως στο διαμέρισμα είχε μπει διαρρήκτης, ο οποίος πυροβόλησε τον σύζυγό της, ενώ στη συνέχεια ομολόγησε ότι η ίδια αποφάσισε να μετακινήσει το όπλο που βρισκόταν στο προσκέφαλό του, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει κατά λάθος!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι αποφάσισε να πει στις αστυνομικές Αρχές την εκδοχή του διαρρήκτη, επειδή φοβήθηκε ότι δεν θα την πίστευαν εάν έλεγε ότι επρόκειτο για ατύχημα. Στην απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας, όμως, φέρεται ότι άλλαξε για ακόμα μία φορά τους ισχυρισμούς της, εμμένοντας στην αρχική εκδοχή της! Κατά πληροφορίες, μάλιστα, υποστήριξε πως η προανακριτική ομολογία της οφείλεται σε… εκφοβισμό που δέχθηκε από αστυνομικούς!

Μετά την απολογία της, η κατηγορουμένη αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της στο αστυνομικό τμήμα. Μετά την περάτωση της ανακριτικής διαδικασίας, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας εξέδωσε απαλλακτικό βούλευμα, στο Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιώργος Γεωργόπουλοςοποίο όμως ο εισαγγελέας άσκησε έφεση. Το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών μελέτησε τα στοιχεία της δικογραφίας και αποφάσισε να παραπέμψει την κατηγορουμένη στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Στο πλευρό της μητέρας τους βρίσκονται οι δύο γιοι της, ενώ οι γονείς και η αδελφή του 44χρονου σεκιουριτά είναι πεπεισμένοι ότι η νύφη τους είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του συζύγου της.

«Ως πολιτικώς ενάγοντες, οι εντολείς μας είναι απόλυτα βέβαιοι ότι η κατηγορουμένη έχει διαπράξει το ειδεχθές έγκλημα της δολοφονίας του δικού της ανθρώπου. Πέντε χρόνια μετά τον άδικο θάνατό του ζητούν δικαίωση και δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιώργος Γεωργόπουλος, που εκπροσωπεί μαζί με τον συνάδελφό του Βασίλειο Δεδελούδη τους γονείς και την αδελφή του δολοφονημένου 44χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ