Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Τελετή Απονομής Υποτροφιών στην Παιδεία και τον Αθλητισμό ΣΕΕΔΑ και Ομίλου Αντωνέλη για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-17

Με μια πολύ κομψή και σεμνή τελετή για τις απονομές στους τρεις νικητές στην κινηματογραφική αίθουσα «Cine Φρίντα Λιάππα» της Αποθήκης Δ’ του πρώτου προβλήτα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την αίγλη της παρουσίας του θωρηκτού της νίκης «Γεώργιος Αβέρωφ»,
ολοκληρώθηκε το 1ο Πρόγραμμα Υποτροφιών στην Παιδεία και τον Αθλητισμό του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) και του Ομίλου Αντωνέλη, το βράδυ της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου 2017.

Την εκδήλωση παρουσίασε με την ιδιαίτερη ευαισθησία της η αξιαγάπητη καλλιτέχνιδακα Μπέσυ Μάλφα η οποία καλωσόρισε τους καλεσμένους, συντόνισε την εκδήλωση και προλόγισε τους τρεις νικητές πριν από κάθε απονομή: τον Παραολυμπιονίκηκολύμβησης Αντώνη Τσαπατάκη, την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Τεχνικής Κολύμβησης Ιωάννα Παναγιωτίδου και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Ποδηλασίας Πίστας Ζαφείρη Βολικάκη, αναφέροντας σύντομα βιογραφικά στοιχεία και τις σημαντικότατες επιτυχίες τους τα τελευταία έτη.

Τον πρώτο χαιρετισμό της εκδήλωσης απεύθυνε η Πρόεδρος του ΣΕΕΔΑ κα Ραμπέα Ιατρίδου η οποία πριν ξεκινήσει την ομιλία της ζήτησε από τους προσκεκλημένους εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστο φόρο τιμής στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.

Στη συνέχεια μίλησε για το έργο του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών από την ίδρυσή του παρουσιάζοντας μέσα από ένα σύντομο βίντεο την πορεία από την προσφορά των αθλητών στις Εθνικές Ομάδες όλων των αθλημάτων, στην ανάγκη για την προάσπιση του «Τιμής Ένεκεν» και των δικαιωμάτων των Πρωταθλητών, στην κοινωνική προσφορά μέσα από δράσεις και συμμετοχές σε αθλητικές διοργανώσεις κοινωνικού χαρακτήρα συνοψίζοντας στην φράση: «οι επιτυχίες μας είναι η ιστορία μας, το μέλλον μας είναι η ανιδιοτελής προσφορά» και στο παρόν, με τον Όμιλο Αντωνέλη ο οποίος, στη δύσκολη εποχή των περικοπών στις Ομοσπονδίες και την αδυναμία των αθλητών να προετοιμαστούν σωστά, ήρθε γεναιόδωρα να δημιουργήσει έναν νέο αξιοκρατικό τρόπο αθλητικής χορηγίας, τη δημιουργία του πρώτου προγράμματος Υποτροφιών στην Παιδεία και τον Αθλητισμό.

Επίτιμος καλεσμένος στην Τελετή Απονομής ήταν ο επονομαζόμενος «δράκος» του μπάσκετ, μέλος της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης από το 1975-1996, τρίτος σκόρερ όλων των εποχών στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, 5ος Ολυμπιονίκης 1996 στην Ατλάντα και νυν Προπονητής του Άρη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Γιαννάκης ο οποίος κλήθηκε να χαιρετήσει την εκδήλωση. Ο μεγάλος προπονητής με την χαρακτηριστική ήρεμη και σοβαρή του παρουσία καθήλωσε τους προσκεκλημένους λέγοντας: «Από τον συναγωνισμό και τις νίκες που πετυχαίνουν οι πρωταθλητές μας παίρνουν θάρρος όλοι οι Έλληνες. Σε όλους τους τομείς έχουμε δυνατότητες, αρκεί να μάθουμε να δίνουμε πάσες, γιατί όταν ξέρεις να δίνεις πάσα σημαίνει ότι ξέρεις το παιχνίδι και η πάσα κάνει δύο χαρούμενους και συγχρόνως όσο δουλεύουμε σκληρά και δεν φοβόμαστε τον αντίπαλό μας και δεν φοβόμαστε την ήττα, τόσο καλύτεροι θα γίνουμε. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις διακρίσεις που φέρνουν στην χώρα μας. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχω δει τον αθλητισμό από τότε που ξεκίνησα εγώ να έχουμε φτάσει στο σήμερα, με τους αθλητές μας να είναι παγκοσμίου επιπέδου».

Η αντιπρόεδρος του Ομίλου Αντωνέλη κα Όλγα Αντωνέλη πήρε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους συνεχάρη τους νικητές του 1ου Προγράμματος και απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Ομίλου Αντωνέλη: «Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά για εμάς. Ο αδελφός μου Αυγουστίνος και εγώ θέλαμε να στηρίξουμε τους αθλητές, θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό για την κοινωνία και είχαμε την τιμή με τον Σύλλογο Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών να θεσπίσουμε ένα πρόγραμμα υποτροφιών, το οποίο θα το στηρίξουμε και φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια ελπίζοντας να βρούμε αρωγούς περισσότερους επιχειρηματίες από την πόλη της Θεσσαλονίκης και γιατί όχι από όλη την Ελλάδα, με σκοπό να έχουμε τις χρονιές που θα ακολουθήσουν περισσότερους βραβευθέντες, περισσότερους πρωταθλητές που θα βρουν ηθικό και οικονομικό στήριγμα στην προσπάθειά τους».

Ο Υπεύθυνος Marketing του Ομίλου Αντωνέλη κος Νίκος Γραμμένος προλόγισε και παρουσίασε το concept πίσω από το video clip που δημιούργησε το τμήμα του, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου Jeep Renegade, στον στίβο προσπέλασης εμποδίων του Ομίλου με την χορηγία της Saucony Hellas και τη συμμετοχή μελών της Running Team του ΣΕΕΔΑ που τρέχουν σε διοργανώσεις για καλό σκοπό: «δώδεκα πρωταθλητές και ένα jeep. Η ψυχή απέναντι στην τεχνολογία. Δεκατρία εμπόδια τα οποία δυσκολεύουν ή διευκολύνουν. Όλοι αναζητούν τη νίκη αλλα θα διαπιστώσουμε οτι όταν είμαστε ενωμένοι όχι μόνο δε σταματάμε πουθενά αλλά μπορεί να υπάρξουν δύο νικητές και όχι ένας».

Ακολούθησαν οι απονομές στους τρεις νικητές. Για την πρώτη απονομή στον Παραολυμπιονίκη της Κολύμβησης Αντώνη Τσαπατάκη ο οποίος συγκέντρωσε 470 βαθμούς, κλήθηκαν από τον Όμιλο Αντωνέλη ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Σίμου και ο Εκπρόσωπος της Διοίκησης κ. Αυγουστίνος Αντωνέλης. Ο Αντώνης Τσαπατάκης στον σύντομο χαιρετισμό ανέφερε: «είναι ιδιαίτερη τιμή που με βραβεύει ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, ένας Σύλλογος που χάρη σε αυτόν έχουν διαφυλαχθεί πολλά προνόμια που αφορούν στους αθλητές, τα οποία στήριξαν εμένα ως αθλητή και κυρίως εύχομαι να στηρίξουν και τους επόμενους πρωταθλητές και νέους αθλητές. Εύχομαι η διάρκεια του ΣΕΕΔΑ να είναι εσαεί γιατί πραγματικά οι Έλληνες αθλητές χρειάζονται αυτή τη στήριξη».

Την δεύτερη απονομή στην νεαρή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Τεχνικής Κολύμβησης Ιωάννα Παναγιωτίδου η οποία συγκέντρωσε 460 βαθμούς πραγματοποίησαν ο θρύλος του μπάσκετ coach Παναγιώτης Γιαννάκης και η Αντιπρόεδρος του Ομίλου Αντωνέλη κα Όλγα Αντωνέλη. Η Ιωάννα Παγιωτίδου τόνισε την σημασία της στήριξης των αθλητών από τους ανθρώπους του αθλητισμού «Ευχαριστώ πολύ τον ΣΕΕΔΑ και τον Όμιλο Αντωνέλη, είναι πολύ σημαντικό για όλους τους αθλητές να έχουν ένα στήριγμα. Θέλω να ευχαριστήσω τους δυο μου προπονητές την Βίκυ Τσίκλη και τον Παύλο Μπάμπκα και θέλω να τονίσω πως οι αθλητές σήμερα και ειδικά στην ηλικία μου και οι μικρότεροι έχουμε ως μοναδικό στήριγμα την οικογένειά μας και τους προπονητές μας. Είναι πάρα πολύ όμορφο να βρισκόμαστε σήμερα εδώ και να έχουμε στήριξη από το Πρόγραμμα Υποτροφιών γιατί πραγματικά έχουμε μέσα μας πάθος και θέλουμε να φτάσουμε ψηλά».

Η τρίτη υποτροφία απονεμήθηκε στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Ποδηλασίας Πίστας Ζαφείρη Βολικάκη ο οποίος συγκέντρωσε 415 βαθμούς από τον Ανθυποπλοίαρχο του θωρηκτού Αβέρωφ κ. Κυριαζή και τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Κολύμβησης Κωφών κ. Φίλιππο Καλαβρέζο. Μετά την βράβευσή του ο Ζαφείρης Βολικάκης μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το άθλημα της ποδηλασίας, τα προβλήματα της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, τον αντίκτυπο που έχουν αυτά στην προσπάθειά του για διάκριση στους διεθνείς αγώνες με τελικό στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020 και την σπουδαιότητα της υποστήριξης όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά από προσπάθειες όπως αυτή του Ομίλου Αντωνέλη που έφερε στον ΣΕΕΔΑ το πρώτο αυτό Πρόγραμμα Υποτροφιών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση για του Προγράμματος Υποτροφιών από τον Όμιλο Αντωνέλη και την ανακοίνωση συμμετοχής για το 2017-18 της εταιρίας Κόθρου ΠΛΑΤΩΤΕΧΝΙΚΗ από την κα Μαρία Κόθρου με το συμβολισμό της αλλαγής σκυτάλης που κάθε χρόνο θα ενημερώνει το κάλυμμά της με το ιστορικό των υποτροφιών και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.

Η αποθήκη Δ’ ήταν μια ευγενική παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και τα έπαθλα των νικητών με το συμβολικό χρυσό κλαδί ελιάς αθλοθετήθηκαν από τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Marketing Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη του θεσμού του Προγράμματος Υποτροφιών στην Παιδεία και τον Αθλητισμό ΣΕΕΔΑ και Ομίλου Αντωνέλη. Η διοργάνωση είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης έπειτα από πρωτοβουλία της χρυσής Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης, Αντιπεριφερειάρχη ΜΕΘ και Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κας Βούλας Πατουλίδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ