Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ INTERNATIONAL FRENCH TRADE MARKET TOP RESA – IFTM 2017 ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Σε μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις για επαγγελματίες του τουρισμού, τη Διεθνή Έκθεση International French Trade Market Top Resa – IFTM 2017 (26-29 Σεπτεμβρίου 2017), που ολοκληρώνεται σήμερα στο Παρίσι, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μία από τις πλέον σημαντικές εκθέσεις τουρισμού στη Γαλλία, που σηματοδοτεί την ετήσια συνάντηση των Γάλλων επαγγελματιών τουρισμού με εκθέτες από όλο τον κόσμο. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν σε B2B συναντήσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Γαλλίας, καθώς και με διαμορφωτές της κοινής γνώμης (ΜΜΕ και bloggers).

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση International French Trade Market Top Resa – IFTM 2017 στο Παρίσι, στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών για την ενίσχυση της παρουσίας της στη γαλλική αγορά, μια αγορά ιδιαίτερα σημαντική για την Κεντρική Μακεδονία, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας των επισκεπτών της περιοχής. Τόσο με την παρουσία της στην εν λόγω έκθεση όσο και με τη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips) που θα διοργανώσει στο προσεχές διάστημα για Γάλλους επαγγελματίες του τουρισμού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φιλοδοξεί να εδραιωθεί ως ανερχόμενος τουριστικός προορισμός για τους Γάλλους και να γίνει πόλος έλξης για τη γαλλική αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΤ Γαλλίας, οι Γάλλοι τουρίστες δίνουν έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε θεματικές μορφές τουρισμού και όχι μόνο στο μοντέλο «ήλιος – θάλασσα». Οι Γάλλοι τουρίστες διαμένουν πολλές ημέρες στις περιοχές που επισκέπτονται και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα συγκριτικά με άλλους Ευρωπαίους τουρίστες. Επίσης, δεν επιλέγουν έναν τόπο διαμονής για όλη τη διάρκεια των διακοπών τους, αλλά προτιμούν να επισκέπτονται περισσότερες περιοχές, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πολιτιστικό τουρισμό. Η ύπαρξη αρκετών απευθείας πτήσεων από τη Θεσσαλονίκη για το Παρίσι ενισχύει την προτίμηση των Γάλλων τουριστών στην Κεντρική Μακεδονία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ