Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

egg-enter grow go: Επαφές με πανεπιστήμια από Τορόντο και Ουάσινγκτον

Με μία σειρά ενεργειών για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησής του, το Πρόγραμμα Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg - enter•grow•go πραγματοποίησε ενημερωτικές συναντήσεις με εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς πανεπιστημιακής κοινότητας.

Συγκεκριμένα, το egg υποδέχθηκε φέτος τον Σεπτέμβριο την Πρύτανη της G. Raymond Chang School of Continuing Education at Ryerson University in Toronto, πρώην Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής / Ontario Government, Dr. Marie Bountrogianni, η οποία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και συνάντησε 13 επιχειρηματικές ομάδες και Residents του 5ου κύκλου του Προγράμματος που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στην Δρ. Μπουντρογιάννη τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων, 30 μεταπτυχιακοί φοιτητές από το University of Washington με έδρα το Seattle, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους, κ. Dick Moxon, επισκέφθηκαν το egg - enter•grow•go και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με περισσότερες από 10 start-up εταιρείες του egg.

Ειδικότερα, η Δρ. Μαρί Μπουντρογιάννη, με καταγωγή από τα Χανιά Κρήτης, αφού ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Eurobank, Group Chief Digital & Technology Officer, κ. Σωτήρη Συρμακέζη, και τα στελέχη του egg και του Κέντρου Καινοτομίας της Τράπεζας, για τα αποτελέσματα των 4 κύκλων του Προγράμματος και την ευρύτερη προσπάθεια στήριξης και ανάπτυξης της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας, αναγνώρισε τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του start-up οικοσυστήματος και το υψηλό επίπεδο των φιλοξενούμενων ομάδων.

Στη συνάντηση εξετάσθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών μεταξύ του egg και της G. Raymond Chang School of Continuing Education at Ryerson University in Toronto, το ενδεχόμενο διοργάνωσης επιχειρηματικής αποστολής νεοφυών επιχειρήσεων του egg στο Τορόντο, καθώς και η δημιουργία προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών και νέων επιχειρηματιών από κοινού με το egg και της G. Raymond Chang School of Continuing Education at Ryerson University in Toronto.

Το Τορόντο αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Καναδά, ενώ βρίσκεται στην όγδοη (8η) θέση της λίστας μεταξύ των 100 κορυφαίων κέντρων καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η δεύτερη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές του University of Washington με έδρα το Seattle, υπό τον καθηγητή τους κ. Dick Moxon, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Πρόγραμμα egg - enter•grow•go και συναντήθηκαν με περισσότερες από 10 start-up εταιρείες του egg, δίνοντας, καταρχήν, την ευκαιρία στους νέους επιχειρηματίες να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε ένα ιδιαίτερα εξοικειωμένο αλλά και απαιτητικό κοινό και να λάβουν feedback σχετικά με την καινοτομία της ιδέας τους και τις δυνατότητες εμπορικής δραστηριότητας. Τόσο ο συνοδός καθηγητής, κ. Dick Moxon, όσο και οι φιλοξενούμενοι μεταπτυχιακοί φοιτητές δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την αποτελεσματικότητα του Προγράμματος, τον δυναμισμό των επιχειρηματικών ομάδων και τις πραγματικά καινοτόμες και αξιόλογες ιδέες τους. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εύρος των κλάδων και των αγορών που καλύπτει η δραστηριότητα των ομάδων του egg, σημειώνοντας ότι η εμπειρία τους από την επίσκεψη αυτή ανατρέπει πλήρως την επικρατούσα στο εξωτερικό αντίληψη για την Ελλάδα της κρίσης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας του egg με το Πανεπιστήμιο, μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης και γνωριμίας με το start-up οικοσύστημα του Seattle. Στόχος του egg είναι να δώσει τη δυνατότητα στις ομάδες του να αποκτήσουν μία pro bono εκπαίδευση σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, καθώς και διασύνδεση των εταιρειών egg με μεγάλες επιχειρήσεις διάφορων κλάδων, όπως η amazon, το tripadvisor κ.ά.

Η περιοχή του Seattle είναι ανερχόμενη δύναμη της νεοφυούς καινοτόμου επιχειρηματικής σκηνής και βρίσκεται στην όγδοη (8η) θέση της λίστας των start-up οικοσυστημάτων σε παγκόσμια κατάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειάς του, το egg πραγματοποίησε στις αρχές του χρόνου, αποστολή 10 επιλεγμένων ομάδων στη Βοστώνη, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο StartMIT με την υποστήριξη mentoring από εξέχοντες καθηγητές και να επισκεφθούν εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στους κλάδους ενδιαφέροντος των 10 start-up εταιρειών._

 Η Δρ. Μαρί Μπουντρογιάννη με τον κ. Σωτήρη Συρμακέζη

 Η Δρ. Μαρί Μπουντρογιάννη με την ομάδα του egg Woof Club

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη των 30 μεταπτυχιακών φοιτητών του University of Washington στο egg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ