Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Διαδραστική εκδήλωση στο Κιλκίς με θέμα τα τροχαία ατυχήματα

H εκδήλωση με τίτλο «Φάκελος τρομοκρατία» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη του Κιλκίς από τις 08:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την οδική ασφάλεια και τις τραγικές συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων.

Στα πλαίσια της οργάνωσης, 2000 άτομα θα ξαπλώσουν στο οδόστρωμα επί της οδού 21ης Ιουνίου και θα γίνει βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση τους με σκοπό να παρουσιαστεί η οδυνηρή εικόνα του αριθμού των ανθρώπων που χάνονται άδικα κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Θα ακολουθήσουν σενάρια προσομοίωσης τροχαίων ατυχημάτων που θα περιλαμβάνουν απεγκλωβισμούς θυμάτων, παροχή Α βοηθειών και κλήση του ΕΚΑΒ.

Για την επίτευξη του σκοπού της δράσης θα δημιουργηθεί τηλεοπτικό σποτ που θα προβληθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο ώστε να δείξει παντού με αληθινά σκληρό τρόπο τις συνέπειες ενός ατυχήματος. Να σοκάρει και να προτρέψει άπαντες σε αλλαγή οδηγικής συμπεριφοράς.

Για όσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες ή θέλουν να συμμετέχουν στην εκδήλωση, έχει δημιουργηθεί σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook όπου πληκτρολογείτε με ελληνικούς χαρακτήρες «Φάκελος τρομοκρατία».

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ενώ συμμετέχουν σειρά από λέσχες και φορείς: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ), Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κιλκίς (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.), Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.), Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Κιλκίς (Μ.Ο.Κ), Χωμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός Κιλκίς (ΧΩ.Μ.Α.) Χωμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός Κιλκίς (ΧΩ.Μ.Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ