Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

"Πυρά" Βρούτση στην κυβέρνηση για τις εκκρεμείς συντάξεις και την έκδοση νέων

Πάνω από 300.000 κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ κόστους πάνω από 3 δισ. ευρώ έχουν παγώσει, ενώ η έκδοση των λιγοστών συνταξιοδοτικών αποφάσεων γίνεται με το σταγονόμετρο και με ρυθμό χελώνας.

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης. Ο κ. Βρούτσης εξαπολύει "πυρά" κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης λέγοντας πως για ακόμη μια φορά εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βρούτση είναι η εξής:

«Ο Οκτώβριος 2017 θα στοιχειώνει και θα εκθέτει για πολλά χρόνια την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Είναι ο μήνας που οι προσδοκίες και οι ελπίδες 300.000 δικαιούχων σύνταξης, θα διαψευσθούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Είναι ο μήνας που θα επιβεβαιωθεί στη πράξη, ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν εξαπάτησαν και δεν κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό, μόνο προεκλογικά, αλλά και τα τρία σχεδόν χρόνια που κυβερνούν, χωρίς ντροπή και με το ίδιο θράσος.

Στις 3 Ιανουαρίου του 2017, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ενημέρωνε τον ελληνικό λαό, εργαζόμενους και συνταξιούχους με δεσμεύσεις και υποσχέσεις οι οποίες αποδείχθηκαν ακόμη μια μεγάλη εξαπάτηση.

Η υπουργός κυρία Αχτσιόγλου, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, διαβεβαίωνε και δήλωνε: 'Μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 θα έχουν εκδοθεί όλες οι συντάξεις που είναι σε εκκρεμότητα και στο εξής οι νέες συντάξεις θα εκδίδονται σε διάστημα τριών μηνών από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης συνταξιοδότησης'.

Οκτώβριος του 2017, και τίποτε από ότι δεσμεύθηκε δεν υλοποιήθηκε. Όχι μόνο δεν έχουν εκδοθεί οι εκκρεμείς συντάξεις, αλλά η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.

Η εικόνα στο ασφαλιστικό σύστημα σήμερα έχει ως εξής:

• Πάνω από 300.000 κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ κόστους πάνω 3 δισ. ευρώ, έχουν παγώσει.

• Η έκδοση των λιγοστών συνταξιοδοτικών αποφάσεων γίνεται με το σταγονόμετρο και με ρυθμό χελώνας

• Όλες οι νέες συντάξεις, αλλά και οι παλαιές - μετά τη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς - θα έχουν υποστεί συνολική μείωση 20 - 40%.

• Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια έχουν υπερδιπλασιασθεί, λόγω της εξοντωτικής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών

• Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας μπλόκαραν το λογισμικό έκδοσης και απονομής συντάξεων χηρείας για να αποκρύψουν τη γενιά των συντάξεων των 160 ευρώ και 180 ευρώ.

Το σημερινό χάος και η αβεβαιότητα στο ασφαλιστικό σύστημα, η μετατροπή του σε φορολογικό, αλλά και η απαράδεκτη καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων είναι αποκλειστικό δημιούργημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Τα ψέματα και η κοροϊδία δεν μπορούν να σώσουν ούτε τη Κυβέρνηση ούτε το ασφαλιστικό σύστημα.

Επιβάλλεται η άμεση δομική αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να καταστεί δίκαιο, ανταποδοτικό και κυρίως ελκυστικό για τους ασφαλισμένους, εργοδότες, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, ώστε να διασφαλισθεί η βιωσιμότητά του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ