Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Σάλος με την ροζ ατζέντα μαστροπού που συνελήφθη το Σάββατο

Σε πραγματικό εφιάλτη για περισσότερους από εκατό κατοίκους του νησιού, μεταξύ των οποίων και έγγαμοι επιχειρηματίες, έχει εξελιχθεί η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας
Ρόδου για την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος εξακολουθητικής μαστροπείας, με φερόμενο ως εγκέφαλο έναν 67χρονο Ροδίτη, που έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές για αδικήματα του είδους αλλά και για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο 67χρονος, που συνελήφθη το Σάββατο, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, οδηγήθηκε την Κυριακή ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, που παρήγγειλε τη διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης και τον άφησε ελεύθερο.

Χθες κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση στις δικαστικές αρχές της Γερμανίας μιας 28χρονης Πολωνής, που εκδιδόταν από το κύκλωμα, η οποία καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης για διακίνηση μεταναστών.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων της σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της εμπορίας ανθρώπων και της μαστροπείας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, «επιστρατεύθηκε» ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. για την καταγραφή των συνομιλιών δύο κινητών τηλεφώνων, ενός που χρησιμοποιούσε ο 67χρονος και ενός που χρησιμοποιούσε ένας 54χρονος Ροδίτης.

Η ογκώδης δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει 13 κατηγορούμενους, εκ των οποίων οι δύο αγνώστων στοιχείων.

Κατηγορούμενοι είναι ο 67χρονος, ένας 52χρονος Ροδίτης, ένας 57χρονος Ροδίτης, ένας 48χρονος Λιβανέζος, ένας 50χρονος Ροδίτης, ένας 29χρονος Αλβανός και πέντε ακόμη Ροδίτες, τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των οποίων ερευνώνται.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Δημοκρατικής», από την απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών μελών του κυκλώματος με πελάτες προέκυψε ότι έκλειναν ραντεβού για σεξουαλικές συνευρέσεις έναντι αμοιβής με περισσότερα από εκατό άτομα στο νησί με πέντε γυναίκες, οι οποίες φέρονται να εισέπρατταν το 50% της αμοιβής που ελάμβαναν και τα υπόλοιπα χρήματα να τα έδιναν στους μαστροπούς.

Ο 67χρονος, όπως φέρεται να έχει προκύψει από τις έρευνες, λειτουργεί ένα μπαρ στην πόλη της Ρόδου και διατηρεί δύο δωμάτια στην ίδια περιοχή, όπου διαμένουν τρεις γυναίκες τις οποίες και απασχολεί για να εκδίδονται με πελάτες.

Οι γυναίκες αυτές συνομιλούν διαρκώς μαζί του μέσω τριών κινητών τηλεφώνων, κανονίζουν μαζί με τον 67χρονο ραντεβού στα δωμάτια αλλά και σε ξενοδοχεία, σπίτια και κότερα.

Ο ίδιος φέρεται να προωθεί στην πορνεία ακόμη δύο γυναίκες, που πιθανολογείται ότι εργάζονται στο κατάστημά του.

Από τον έλεγχο των συνομιλιών προέκυψε ειδικότερα ότι δεχόταν σε καθημερινή βάση κλήσεις από πελάτες, είτε από μεσάζοντες, που ζητούν σεξουαλική ικανοποίηση έναντι αμοιβών, που κυμαίνονται από 50 έως 150 ευρώ, ανάλογα με τα «γούστα» και την ώρα απασχόλησης.

Προέκυψε εξάλλου ότι ο 67χρονος είχε ως συνεργό του έναν 52χρονο Ροδίτη ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «καρότο» και μετέφερε τις ιερόδουλες έναντι αμοιβής ύψους από 10 έως 20 ευρώ σε προκαθορισμένα ραντεβού.

Στο δίκτυο του πρώτου συμμετέχουν, όπως προέκυψε, ακόμη 11 άτομα, επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου ως και επαγγελματίες οδηγοί, οι οποίοι άλλοτε μεταφέρουν τις γυναίκες σε ραντεβού κι άλλοτε κανονίζουν τα ερωτικά ραντεβού έναντι αμοιβής, που κυμαίνεται από 10 έως 30 ευρώ.

Φέρεται να διαπιστώθηκε ακόμη ότι ο 67χρονος είχε συνομιλίες με επτά άτομα που χρησιμοποιούν ισάριθμους τηλεφωνικούς αριθμούς με τους οποίους κανονίζει την προμήθεια ναρκωτικών.

Το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου 2017 οι αστυνομικοί έθεσαν υπό παρακολούθηση τους «οίκους ανοχής» και είδαν έναν άνδρα να εισέρχεται εντός και να αναχωρεί μετά από 40 λεπτά της ώρας. Τον σταμάτησαν και από την προανάκριση που ακολούθησε υποστήριξε εξεταζόμενος ότι είχε τηλεφωνήσει στον 67χρονο για να συνευρεθεί ερωτικά με μια γυναίκα από την Πολωνία έναντι 70 ευρώ.

Ο πελάτης υπέδειξε στους αστυνομικούς την 28χρονη Πολωνή η οποία εξεταζόμενη υποστήριξε ότι είχε γνωρίσει από μια φίλη της τον 67χρονο και είχε έρθει στο νησί για να εκδίδεται έναντι 50 έως 80 ευρώ από τα οποία κρατούσε η ίδια τα μισά.

Οι άλλες δύο αλλοδαπές, που βρέθηκαν στα ίδια δωμάτια κατέθεσαν τα ίδια, ενώ τόνισαν ότι συνήθως η μεταφορά τους σε ραντεβού γινόταν από το «καρότο» με ταξί που κανόνιζε ο ίδιος.

Μάλιστα μια Βουλγάρα, παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα κίτρινο τετράδιο με αποκαλυπτικές σημειώσεις.

Ακολούθησε έφοδος των αστυνομικών στο κατάστημα του 67χρονου τον οποίον και συνέλαβαν, ενώ από έρευνες που έγιναν στον χώρο δεν βρέθηκε τίποτε το αξιόλογο. Έρευνα πραγματοποιήθηκε και στο σπίτι του.


dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ