Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Το μοναδικό ελληνικό χωριό που το διασχίζει ποτάμι

Γνώρισε το μοναδικό ελληνικό χωριό, που το διασχίζει ποτάμι. Δες ένα διαφορετικό ελληνικό τοπίο.

Ένα υπέροχο  χωριό με ποτάμι για να επισκεφτείς.
Υπάρχει ένα ελληνικό χωριό που χωρίζεται στη μέση από ένα ποτάμι, τον Αώο. Μοιάζει σαν να μην είναι ελληνικό, κι όμως είναι. Το όνομα του χωριού είναι Βοβούσα και πρόκειται για το βορειότερο και το πιο απομακρυσμένο χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου της Ηπείρου. Η είσοδος στο χωριό είναι εντυπωσιακή και σε «υποδέχεται» με ένα μεγάλο πέτρινο γεφύρι το οποίο έχει δηλώσει την παρουσία του από το 1748 και συνδέει τους δύο μαχαλάδες δεξιά και αριστερά του ποταμού. Κάτω από το γεφύρι έχει υπάρχει ένα φράγμα το οποίο έχει δημιουργήσει  μια όμορφη φυσική πισίνα κατάλληλη για μπάνιου τους καλοκαιρινούς μήνες. Με ελάχιστους κατοίκους, οι επισκέπτες  που πηγαίνουν  στο χωριό κάνουν ράφτινγκ και να χαλαρώσουν κοντά στη φύση, σε ένα χωριό που η ομορφιά του είναι πλούσια.

Το Σπήλαιο του Περάματος – Γιάννενα
Μόλις 4 χιλιόμετρα θα διανύσεις από την πόλη των Ιωαννίνων για να βρεθείτε στο σπήλαιο Περάματος που βρίσκεται πλάι στην ειδυλλιακή λίμνη στην παλιά εθνική Ιωαννίνων- Μετσόβου στο ομώνυμο χωριό.
Το σπήλαιο δημιουργήθηκε πριν από 1.500.000 χρόνια στο εσωτερικό του λόφου Γκορίτσα.Μέσα σε 19, μικρές και μεγάλες αίθουσες που άλλοτε προκαλούν δέος με τη μεγαλοπρέπεια τους και άλλοτε φόβο με τις απόκοσμες σκιές τους απλώνεται ένας υπόγειος λαμπερός πλούτος.Θα δεις επίσης απολιθωμένα οστά και δόντια από ένα σπάνιο είδος αρκούδας, της σπηλαίας άρκτου, που βρέθηκαν εκεί για πρώτη φορά.

Πηγαίνε με το καραβάκι στο νησί των Ιωαννίνων
Το νησάκι γνωστό και ως νησάκι της Κυρα Φροσύνης αποτελεί τα τελευταία χρόνια πόλο έλξης για τους επισκέπτες αλλά και τους μόνιμου κατοίκους των Ιωαννίνων. Μολονότι η κατοίκηση νησιών μέσα σε λίμνη είναι ένα σπάνιο φαινόμενο παγκοσμίως, περίπου 100 οικογένειες που ασχολούνται με τον τουρισμό και το ψάρεμα έχουν επιλέξει να παραμένουν στο Νησί της Παμβώτιδας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερη των 10 λεπτών από τα Γιάννενα. Τα καραβάκια με κατεύθυνση το φημισμένο αυτό νησί ξεκινούν από τον Μόλο και το ταξίδι μέσα στην λίμνη έχει διάρκεια μόλις 10 λεπτά. Στο νησάκι εκτός από έναν γραφικό οικισμό θα βρεις ταβέρνες που σερβίρουν τοπικά προϊόντα αλλά και αρκετά μαγαζιά με έργα λαϊκής τέχνης όπως επίσης και μερικές καφετέριες που θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσεις παραδοσιακά Γιαννιώτικα γλυκά Στην περιοχή Μπιζάνι, μόλις 12 χιλ. έξω από τα Ιωάννινα, σε περιμένει μια αξέχαστη περιπλάνηση στην ιστορία.

Επισκέψου το μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη.
Ο Παύλος Βρέλλης εργάστηκε πολλά χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες για να στήσει αυτό το μουσείο, όπου στα 150 κέρινα ομοιώματα του αποτυπώνονται οι ιστορικοί αγώνες των Ελλήνων μέσα από μορφές που σημάδεψαν τον τόπο. Στο μουσείο εκθέτονται μορφές της προεπανάστασης αλλά και της επανάστασης. Αναφορές έχει επίσης στο Βυζάντιο, την Αρχαία Ελλάδα, την μάχη της Κρήτης και πολλά ακόμα αφιερώματα που θα σας καθηλώσουν. Όλα τα πρόσωπα (όπως επίσης τα χέρια και τα πόδια) είναι φτιαγμένα από καθαρό κερί μέλισσας ενώ τα μαλλιά, είναι τα περισσότερα από συνθετική τρίχα.


Μας κοινοποιήθηκε από το autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ