Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Τα τρία… κρυφά οφέλη του σεξ

Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα, εκτός από την απόλαυση που προσφέρει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, φαίνεται πως είναι σημαντική και για την υγεία μας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ίδιους, η σεξουαλική μας ζωή αποτελεί δείκτη σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας. Έχει μάλιστα διάφορα... κρυφά, όπως τα χαρακτηρίζουν, οφέλη για την υγεία μας.

Δείτε τρία από αυτά...

1. Δρα κατά των συχνών πονοκεφάλων
Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στον εγκέφαλο δρουν σαν φυσικά παυσίπονα και ανακουφίζουν από την κεφαλαλγία τάσης, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στη χαλάρωση των τεντωμένων μυών, ανακουφίζοντας ακόμα και περιπτώσεις ήπιου μυϊκού πόνου στη μέση ή στον αυχένα.

2. Antistress
Tο σεξ αποτελεί ένα από τα καλύτερα αγχολυτικά. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής απελευθερώνονται ενδορφίνες και ωκυτοκίνη, οι οποίες ενεργοποιούν το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου, δημιουργώντας παράλληλα αισθήματα οικειότητας και χαλάρωσης.

3. Σεξ κατά του κρυολογήματος
Μελέτη από το Πανεπιστήμιο Wilkes στις Η.Π.Α. έδειξε πως όσοι κάνουν τακτικά σεξ έχουν αυξημένα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από πλήθος λοιμώξεων, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ