Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης στο Σύλλογο Ποντίων Λιβαδειάς και Άσπρων σπιτιών "Ο Ευκλείδης"

Την χαρά να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Λιβαδειάς και άσπρων σπιτιών " Ο Ευκλείδης", είχε ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης τις προηγούμενες ημέρες, μια και βρέθηκε στα Αντικύθηρα, καλεσμένος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο " ΑΛΛΟΤΡΟΠΙΑ" και τον πρόεδρο ( και συγγραφέα) Δημήτρη Τζουβάλη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Συλλόγου και ο σκιτσογράφος αφού ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο Τριαντάφυλλο Υφαντίδη και άκουσε για τις δράσεις και το ιστορικό του Συλλόγου, μιλήσανε και σχεδιάσανε διάφορες δράσεις, που περνάνε, μέσα από την τέχνη του σκίτσου και όχι μόνο, έτσι ώστε, να ακουστεί και να φανεί από μία άλλη πλευρά το ποντιακό ζήτημα. Με αφορμή τα σκίτσα και την εκπομπή ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΣΑ ΣΚΙΤΣΟΥ, που παρουσιάζει ο σκιτσογράφος, μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά πολλούς φίλους του σκίτσου, στην ποντιακή διάλεκτο, κουλτούρα, γεύσεις στον χορό και στο θέατρο.

Φυσικά στην συνάντηση ήταν παρόν και ο συγγραφέας Δημήτρης Τζουβάλης με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Δήμητρα Παρασχάκη, όπου προγραμμάτισαν μία σειρά κοινών δράσεων των δύο Συλλόγων και όχι μόνο.

Τέλος να σημειώσουμε, ότι ο σκιτσογράφος, ήθελε πολύ να βρεθεί στον φιλόξενο Σύλλογο, γιατί είναι απόγονος του Πόντιου ήρωα Ευκλείδη Κουτρίδη, από την γενιά του πατέρα του ( εγγονός του αδελφού του Ευκλείδη ).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ