Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Τραγικός θάνατος για νεογέννητο από σκυλί όταν αποκοιμήθηκε ο πατέρας

Σε φυλάκιση 21 μηνών καταδικάστηκε ένας άνδρας στο
Νιούκαστλ της Βρετανίας, καθώς αποκοιμήθηκε, όντας μεθυσμένος και το σκυλί της οικογένειας κατασπάραξε το μόλις τριών εβδομάδων παιδί του.

Το βρέφος βρήκε μισοπεθαμένο η μητέρα του, όταν επέστρεψε στο σπίτι εκείνο το απόγευμα του Ιουνίου του 2015, αντικρίζοντας τον σύντροφό της και τον σκύλο τους, ράτσας Λέικλαντ τεριέ να κοιμούνται.

Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι η επίθεση θα μπορούσε εύκολα να μην είχε γίνει ή να είχε σταματήσει αλλά ο πατέρας δεν ξυπνούσε. Η επίθεση εκτιμάται ότι διήρκεσε περίπου 20 λεπτά.

Ο πατέρας δήλωσε στην αστυνομία ότι είχε πιει οκτώ κουτάκια μπίρας και ένας οδηγός ταξί κατέθεσε ότι του πήγε στο σπίτι του, οκτώ ακόμα. Η γιαγιά της συντρόφου του είχε πεθάνει εκείνη την ημέρα και η μητέρα του παιδιού είχε μεταβεί στο πατρικό της σπίτι, αφήνοντάς του το μωρό.

Κατά τη διάρκεια της δίκης έγινε γνωστό ότι το περίπου δύο ετών σκυλί ζούσε στον κήπο και επιτρεπόταν η είσοδός του μόνο στην κουζίνα ενώ δεν είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά.

Η μητέρα επέστρεψε στο σπίτι το απόγευμα και αντίκρισε μια σκηνή "γοτθικής φρίκης", σύμφωνα με τον δικαστή, με το βρέφος να κείτεται στο πάτωμα σε μια λίμνη αίματος. Ήταν μωβ αλλά ανάπνεε, ωστόσο το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έσπευσε, δεν μπόρεσε να το κρατήσει στη ζωή.

Βάσει των ερευνών, το μωρό τραβήχτηκε ή έπεσε από το ριλάξ που βρισκόταν και κατασπαράχθηκε από το τεριέ, το οποίο μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε κάποια επαφή με το βρέφος. Εκτιμάται ότι οδηγήθηκε στην επίθεση από τις "ασυντόνιστες" κινήσεις του παιδιού.

Στον πατέρα, εκτός της φυλάκισης, του απαγορεύτηκε να έχει σκύλο για επτά χρόνια. Να σημειωθεί ότι κανένα μέλος της οικογένειας δεν έδωσε το παρών στο δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ