Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Παρουσιάστηκαν τα Συμπεράσματα του «1ου Τουριστικού Συμποσίου Δυτικού Παγγαίου – Ωδή Αμφιπόλεως» (φωτογραφίες)

Τα Συμπεράσματα του «1ου Τουριστικού Συμποσίου Δυτικού Παγγαίου – Ωδή Αμφιπόλεως» παρουσιάστηκαν το περασμένο Σάββατο, 16/09/2017 από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο εσωτερικό του Σπηλαίου της Αλιστράτης κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου, ο οποίος κατέκλυσε την κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του Σπηλαίου και με ιδιαίτερη προσοχή παρακολούθησε τα όσα ειπώθηκαν από τους ανθρώπους της Ωδής Αμφιπόλεως.

Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο Πρόεδρος του Συμποσίου , Δημήτρης Γαρούφας αναφέρθηκε στον φυσικό και αρχαιολογικό πλούτο αλλά και σε όλα ανεξαιρέτως τα αξιοθέατα που έχει η ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης και του Παγγαίου Όρους, μίλησε για την ανάγκη να ανοίξει ο διάλογος για την τουριστική αξιοποίηση, αναφέρθηκε στις χαμένες ευκαιρίες που υπήρξαν κατά το παρελθόν και υπογράμμισε ότι η ενεργός συμμετοχή των γηγενών κατοίκων είναι προαπαιτούμενο.

Από τη δική του πλευρά , ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιώργος Μακουσιάρης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιτυχή τέλεση του Συμποσίου, ευχαρίστησε όλους και όλες που εργάστηκαν για το σκοπό αυτό και γνωστοποίησε ότι η Ωδή Αμφιπόλεως θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της οργανώνοντας νέες εκδηλώσεις και δράσεις με γνώμονα την τουριστική ανάδειξη και προβολή της εν γένει περιοχής.

Από τη δική του πλευρά, το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Χρήστος Τσερβένης παρουσίασε τα Συμπεράσματα που προέκυψαν από τις εργασίες του Τουριστικού Συμποσίου και τα οποία, αφού κατεγράφησαν προσεκτικά και κατηγοριοποιήθηκαν σε θεματικές ενότητες, επιδόθηκαν σε όλους τους εμπλεοκένους φορείς προς γνώση και αξιιοποίηση. Αναλυτικά, τα Συμπεράσματα του Συμποσίου μπορείτε να τα δείτε εδω: http://symposio-amfipolis.org/

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με τα ωραιότερα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, τα οποία και παρουσιάστηκαν από το έντεχνο συγκρότημα «Αιολική Οκτάβα» του Ωδείου Σερρών του Βασίλη Ταπέ.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ