Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

H συγκλονιστική προσπάθεια ενός γκνου να ξεφύγει από κροκόδειλο και δείτε ποιος το βοήθησε

Την συγκλονιστική προσπάθεια ενός γκνου να ξεφύγει από τα δόντια ενός κροκόδειλου, κατέγραψε η κάμερα ενός επισκέπτη στο Kruger Park της Νότιας Αφρικής.



Ο 72χρονος Mervyn Van Wyk κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Kruger Park, μαζί με τη σύζυγό του παρατήρησε το γκνου (γένος μεγάλου βοοειδούς) να κοιτάζει χαρούμενο προς την απέναντι όχθη του ποταμού μαζί με τις ζέβρες και τα άλλα γκνου.

Η σύζυγος του Mervyn φωτογράφιζε το θέαμα όταν είδε ότι ένα από τα γκνου βρέθηκε θύμα ενός κροκόδειλου. Το άτυχο ζώο πάλευε για τη ζωή του για οκτώ λεπτά, προσπαθώντας να βγει από το νερό για να ξεφύγει. Τότε ξαφνικά εμφανίστηκαν δυο ιπποπόταμοι όπου κατευθύνθηκαν προς το μέρος της αντιλόπης, διώχνοντας τον κροκόδειλο.

«Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τη σπάνια κατάσταση, στην οποία γίναμε μάρτυρες. Δεν έχω ξαναδεί ιπποπόταμο να προσπαθεί να σώσει άλλο ζώο, ήταν απλά εντυπωσιακό», είπε ο Mervyn, περιγράφοντας το γεγονός στη Daily Mail.



Γκνου

Το γκνου είναι γένος μεγάλου βοοειδούς, που συγγενεύει με την βουβαλίδα. Έχει κοντόχοντρο λαιμό, με κεφάλι στενόμακρο και κέρατα φαρδιά στη βάση τους. Υπάρχουν δύο είδη πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Το γκνου με την άσπρη ουρά, γνωστό και ως κοννοχαίτης είναι λεπτοκαμωμένο περίπου 120 εκ. ψηλό, κοντόσωμο και με μακριά πόδια. Έχει μαύρο χρώμα με μακριά κρόσσια στον αυχένα και μακριά άσπρη ουρά. Στο ραβδωτό γνου ή κυανή κοννοχαίτης είναι πιο μακριά στο σώμα, γκριζογάλαζο με σκούρες καφέ ραβδώσεις στο λαιμό. Το ραβδωτό γνου είναι μεγαλύτερο, γύρω στα 144 εκ. ύψος και με κοντύτερα κέρατα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ