Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Όλοι οι ψευτο-"αριστεροί" την ίδια μούρη έχουν!

Ο Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας, πήρε θέση στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Πολάκη και το ΣτΕ, στηρίζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Κάτι που είναι σύνηθες στους πολιτικούς απατεώνες...

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «προωθήθηκαν αλλαγές στο ζήτημα των ιδιωτικών εργολαβιών στη φύλαξη, στην καθαριότητα και στη σίτιση, με σημαντικά οικονομικά οφέλη για τη λειτουργία των νοσοκομείων και σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για το δημόσιο ταμείο».

Και αυτό, όπως σχολίασε -κοιτώντας με νόημα τον κ. Πολάκη- «παρά τις δυσκολίες που διαρκώς αντιμετωπίζουμε σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Αλλά εμείς οι αστοιχείωτοι καταφέρνουμε και ξεπερνάμε πολλές φορές ακόμα και θεσμικά εμπόδια αυτών που έχουν ιδιαίτερη στοιχείωση για να μας θέτουν τέτοια εμπόδια. Και ναι, θα τα καταφέρουμε να στηρίξουμε τις δημόσιες υπηρεσίες με ίδια μέσα».

Η επίθεση Πολάκη στο ΣτΕ και η απάντηση των δικαστών

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Αφορμή ήταν απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τον χρόνο παραγραφής των φορολογικών ελέγχων.

Με ανακοίνωσή τους οι δικαστές του ΣτΕ επιστρέφουν τα βέλη που δέχτηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κάνοντας λόγο για αστοιχείωτη κριτική που προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες.

Με την ίδια ανακοίνωση, μάλιστα, οι δικαστές σημειώνουν ότι όταν τα δημόσια πρόσωπα ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις, επιβάλλεται να έχουν μια υποτυπώδη έστω γνώση των εξελίξεων του νομικού πολιτισμού.

Η ανάρτηση Πολάκη

Είχε προηγηθεί επίθεση από τον Παύλο Πολάκη στους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας μέσω Facebook.

Ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε την επίθεση μέσω ενός ποιήματος:

Ελλάς Ελλήνων Δικαστών
Απαλλαγμένη των Λιστών
Για προστασία των Ληστών
Σύνταγμα λάστιχο λοιπόν
Για χάρη των καναλαρχών ....

Αν σε λένε Ηριανα τρως μια δεκαπενταετία στην πιο καλή σου ηλικία
Αν είσαι λήσταρχος φοροφυγάς
Στην πενταετία την πηδάς
Και μετά θα τα γλεντάς

Αυτή ΔΕΝ είναι δικαιοσύνη και μάλιστα τυφλή
Είναι η προστασία του κάθε "νταβατζή"

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΩΣ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΩΡΑ .....
και μετά έλα ΣΤΕ να "εξηγήσεις" το Σύνταγμα .....

Τσίπρας: Δύσοσμες οι αποκαλύψεις που προκύπτουν από τη διερεύνηση των μεγάλων σκανδάλων

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι έχει ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη μια συστηματική προσπάθεια για ενίσχυση του ΕΣΥ με το αναγκαίο προσωπικό. Επίσης τόνισε ότι στο πλαίσιο του νέου Μεσοπρόθεσμου 2015-2018 έχουν στηριχτεί αθροιστικά, με πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ, οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας είπε πως είναι σε εξέλιξη στη Βουλή μια διαδικασία διερεύνησης των μεγάλων σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, σκανδάλων που αφορούν τη γνωστή υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τη χρεοκοπία και την εκχώρηση του «Ερρίκος Ντυνάν», τις εκτεταμένες δωροδοκίες από τη Novartis. Υποθέσεις που, όπως σημείωσε, ζημίωσαν με τεράστια ποσά το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και το ίδιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Και είναι πράγματι μεγάλη η ντροπή που αισθάνεται κανείς παρακολουθώντας τις αποκαλύψεις από την πορεία της Εξεταστικής», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. «Δύσοσμες αποκαλύψεις, ακόμα περισσότερο και από τους τόνους των σκουπιδιών που άρχισαν να μαζεύονται από χθες. Αυτά να δούμε πώς θα μαζευτούν», σχολίασε. Σημείωσε ότι πρόκειται για αποκαλύψεις «που φανερώνουν τη φτήνια και τον ευτελισμό ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος που είχε μετατρέψει τη δημόσια υγεία σε πεδίο εξυπηρέτησης συμφερόντων και διασπάθισης δημόσιου χρήματος».

Ένα πολιτικό σύστημα που, όπως είπε, την ίδια στιγμή που βύθιζε το ΕΣΥ, φρόντιζε να βολεύει τους δικούς του ανθρώπους, να τρέφει αργόμισθους, να χρηματοδοτεί δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης, να χαρίζει δημόσια νοσοκομεία σε ιδιώτες, ακόμη και να μην πληρώνει νοσήλια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ