Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟ 12Ο ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνεται το 12ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία και Ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών, στην πόλη της Βέροιας.

Τους στόχους του Πολυσυνεδρίου, που διοργανώνει το www.ka-business.gr, ανέλυσε σε σχετική ενημέρωση δημοσιογράφων η δημιουργός της ιστοσελίδας και δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου.

Όπως είπε η κ. Λεπίδου το 12ο Πολυσυνέδριο που διοργανώνει το μοναδικό διαδικτυακό κανάλι για την καινοτομία και ανάπτυξη έχει ως στόχο να γίνει focus στις καλές ειδήσεις του αγροδιατροφικού τομέα.

«Το ταξίδι μας συνεχίζεται παρά τις δυσμενείς συνθήκες της χώρας. Ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα και αναδεικνύουμε τους ανθρώπους που επιχειρούν και καινοτομούν. Στοχεύουμε στην ανάδειξη των ανθρώπων που δημιουργούν μέσα σε έναν ιδιαίτερο χώρο, κοιτίδα πολιτισμού και ιδεών», σημείωσε η κ. Λεπίδου. Και συμπλήρωσε: «Η εθνική ανασυγκρότηση θα έρθει από την παραγωγή ανασυγκρότηση. Μέσα από τρεις θεματικές θα αναδείξουμε το νέο αγροτικό μοντέλο. Θα μιλήσουμε για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν προς αξιοποίηση. Τέλος, θα παρουσιάσουμε εταιρίες της περιοχής που έχουν τα δικά τους success stories, καινοτομούν, εξάγουν και πρωτοτυπούν. Ατομα που συνεχίζουν να επιμένουν ελληνικά και να κάνουν τη χώρα μας περήφανη στο εξωτερικό».

«Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι το 1/3 των εξαγωγών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προέρχεται από τον αγροδιατροφικό τομέα. Το 12ο Πολυσυνέδριο Καινοτομίας & Ανάπτυξης είναι πολύ σημαντικό. Θα ανταλλαγούν απόψεις και θα πάρουμε ιδέες για το πως μπορούν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους. Γι' αυτό άλλωστε ο ΣΕΒΕ στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Κυριάκος Λουφάκης.

«Θέλω να συγχαρώ την κ. Λεπίδου γι' αυτή τη δράση του www.ka-business.gr γιατί μέσα από τέτοιες δράσεις μπορούμε να ελπίζουμε για το μέλλον. Δίνουμε μια ενημέρωση στα νέα παιδιά μιας έντονης αγροτικής περιοχής με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα. Για να εξακολουθήσει να υπάρχει αυτός ο εξαγωγικός χαρακτήρας θα πρέπει συνεχώς η περιοχή να εμπλουτίζεται με νέο αίμα», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς, ο οποίος στο πλαίσιο του 12ου Πολυσυνεδρίου «Καινοτομία και Ανάπτυξη» θα παρουσιάσει τη «Μακεδονική Κουζίνα».

Από τις 10 το πρωί ως αργά το απόγευμα του Σαββάτου περισσότεροι από 20 εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί άλλοι θα κάνουν focus στο επόμενο βήμα του αγροδιατροφικού τομέα.

Το 12ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία και Ανάπτυξη» έχει τίτλο «ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ - Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ - ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ».

Το 12ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία και Ανάπτυξη» γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ το υποστηρίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας, ο Δήμος Βέροιας, ο Δήμος Νάουσας και ο Δήμος Αλεξάνδρειας.

Οι θεματικές του 12ου Πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ είναι οι εξής:

«Νέα Πολιτική - Χρηματοδοτικά Εργαλεία στήριξης του Αγροδιατροφικού Τομέα»

«Καινοτομία - Τεχνολογία: Νέα Μέσα Στήριξης του Αγροδιατροφικού Τομέα»

«Αγροδιατροφικός Τομέας και Επιχειρηματικότητα: ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ»

Κεντρικοί ομιλητές του 12ου Πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που θα μας ενημερώσουν για το νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης και τις νέες πολιτικές θα είναι οι:

-Στέργιος Πιτσιόρλας (υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ)

-Βασίλης Κόκκαλης (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)

-Αθανάσιος Τσαυτάρης (πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ηγετικό στέλεχος του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ