Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Τι σας εκνευρίζει στους άλλους οδηγούς;

Υπάρχουν πολλοί οδηγοί στους δρόμους που η συμπεριφορά τους εκτός από επικίνδυνη, είναι και εκνευριστική για τους υπόλοιπους οδηγούς. Δείτε τώρα μερικές από αυτές τις περιπτώσεις. Εσάς τι σας εκνευρίζει περισσότερο;

Όποιος οδηγεί σε ελληνική μεγαλούπολη, και κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξέρει ότι οι πόλεις φτιάχτηκαν όταν κυκλοφορούσαν ελάχιστα αυτοκίνητα και χωρίς καμία πρόβλεψη για το μέλλον. Οι δρόμοι στενοί, η κίνηση φουσκωμένη, το πάρκινγκ αδύνατο, οι οδηγοί νευριασμένοι.

Πως νευριάζεις; Βλέποντας τον τύπο να έρχεται ανάποδα σε μονόδρομο. Και επειδή κατεβαίνει γρήγορα, ντάλα μεσημέρι κορνάρει και σε κάθε διασταύρωση για να κάνει την παρανομία του πιο «ασφαλή». Γιατί ο άλλος, ο «γρήγορος» από πίσω σου στο φανάρι, που πριν καν ανάψει το πράσινο έχει ήδη πατήσει την κόρνα γιατί «αργείς» να ξεκινήσεις;

Νευριάζεις και με την σφήνα από το πουθενά. Πάνω που θες να αλλάξεις λωρίδα, έχει έρθει ο «γρήγορος» και έχει βρεθεί στο τυφλό σημείο του καθρέφτη σου πριν να το καταλάβεις. Ακόμη χειρότερα τη νύχτα, ο γρήγορος έχει τα φώτα ομίχλης αναμμένα και σου κάνει τον καθρέφτη πιο φωτεινό από τον ήλιο. Μια και είμαστε στα φώτα, στην Ελλάδα με τα αλάρμ ανάμεσα μπορείς να κάνεις ότι θες. Ή έτσι τέλος πάντων νομίζουν μερικοί, και έτσι το διπλοπαρκάρισμα έχει γίνει τρόπος ζωής. Δεν χωράς να περάσεις, δεν μπορείς να πάρεις το αυτοκίνητό σου όταν στο έχουν κλείσει.

Στο παρκάρισμα φυσικά υπάρχουν κι άλλα εκνευριστικά. Πάνω σε πεζοδρόμια, διαβάσεις, να μην αφήνουν χώρο να περάσει ούτε πεζός ούτε καροτσάκι, πάνω σε στροφές να μη βλέπεις να βγεις, και φυσικά πολύ κοντά ώστε να μην μπορείς να ξεπαρκάρεις ή πολύ μακριά και να πιάνουν δύο θέσεις. Ειδικά το τελευταίο είναι εθνικό σπορ, κυρίως σε πάρκινγκ πολυκαταστημάτων με κάθετες θέσεις όπου οι διαγραμμίσεις κάτω θεωρούνται διακοσμητικές.

Από κει και πέρα η μη τήρηση καμίας πινακίδας, είτε για προτεραιότητα σε πλατεία, είτε όριο ταχύτητας σε δρόμους γεμάτους παιδιά, είτε οποιαδήποτε απαγόρευσης. Δεν υπάρχει μέρα που να μη βγεις στο δρόμο και να μη βρεις δέκα λόγους να γίνεις «τούρμπο».
Εσάς όμως τι σας ενοχλεί πιο πολύ; Τι σας «κουρδίζει» και τι σας κάνει βαπόρι;


Μας κοινοποιήθηκε από το autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ