Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ελληνοσερβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Θεσσαλονίκη

Στη διοργάνωση Ελληνοσερβικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, μέσα στους επόμενους μήνες στη Θεσσαλονίκη, με στοχευμένη δομή στους τομείς που μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στις επιχειρήσεις των δύο πλευρών,
συμφώνησαν οι Διοικήσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Βελιγραδίου, στη συνάντηση που είχαν το πρωί του Σαββάτου, στη σερβική πρωτεύουσα.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και η Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, ήταν έντονη η βούληση όλων των πλευρών για ακόμη ευρύτερη συνεργασία, καθώς υπάρχει ιδιαίτερα ευνοϊκό κλίμα, λόγω της στενής και θερμής φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, ένα Επιχειρηματικό Φόρουμ θα μπορούσε να προσφέρει στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες τις απαραίτητες πληροφορίες αλλά και επαφές, στοιχεία εντελώς απαραίτητα για κάθε είδους οικονομική συνεργασία, καθώς υπάρχει μεγάλο έδαφος για τέτοιες.

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Βελιγραδίου Μιλιβόγιε Μίλετιτς τόνισε ότι ένα τέτοιο Φόρουμ θα άνοιγε νέους δρόμους επιχειρηματικής συνεργασίας, ανάμεσα στις δύο χώρες που ήδη συνεργάζονται αρμονικά σε πολλούς τομείς. «Ήδη 25.000 Έλληνες εργάζονται εδώ, ενώ η χώρα σας βοήθησε και βοηθά σημαντικά τη Σερβία και στις επενδύσεις. Μεταξύ μας δεν υπάρχουν σύνορα», είπε χαρακτηριστικά.
Τη συνάντηση προετοίμασε ο Πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου και μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ Κώστας Γεωργάκος, ο οποίος τόνισε από την πλευρά του ότι η συνεργασία ανάμεσα σε επιχειρήσεις των δύο κρατών αναπτύχθηκε και αναπτύσσεται επειδή τα Επιμελητήρια εργάζονται μεθοδικά και συντονισμένα.

Ο Τουρισμός
Αύξηση 100% σημειώνει φέτος, σε σχέση με πέρυσι, η τουριστική κίνηση από τη Βόρεια Ελλάδα προς το Βελιγράδι, τόνισε στη συνάντηση ο Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Βελιγραδίου Ν. Πόποβιτς, κάτι που κατατάσσει τους Έλληνες στην τρίτη θέση των εθνικοτήτων των επισκεπτών της σερβικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, περίπου 900.000 Σέρβοι πέρασαν τις διακοπές τους το καλοκαίρι του 2016 σε κάποια περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί για το ερχόμενο καλοκαίρι.
Η Σερβική Κυβέρνηση, θέλοντας να τονίσει ακόμη περισσότερο τις θερμές σχέσεις των δύο κρατών θα διοργανώσει λαμπρές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Σερβικού Προξενείου στην πόλη.
«Βρισκόμαστε εδώ γιατί προσπαθούμε να συμβάλουμε όσο μπορούμε στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, τόσο στον τουρισμό όσο και στις επιχειρηματικές συνεργασίες που μπορούν να φέρουν επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και Ανάπτυξη. Αυτός θα είναι πάντα ο ρόλος του Επιμελητηρίου μας, που είναι ρόλος προσφοράς για την πόλη και τους επαγγελματίες της», σημείωσε, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της αποστολής στο Βελιγράδι ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.

Στην Τουριστική Έκθεση
Η επιχειρηματική αποστολή του ΕΕΘ βρέθηκε στο Βελιγράδι με την ευκαιρία της διοργάνωσης εκεί της μεγάλης τουριστικής έκθεσης, από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου και συμμετείχε σ’ αυτήν σε κοινό περίπτερο με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Στην έκθεση, που εγκαινίασε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, συμμετείχαν 1.100 εκθέτες από όλον τον κόσμο, ενώ οι επισκέπτες της ξεπέρασαν τους 75.000.
Το ΕΕΘ συμμετείχε με το κεντρικό σλόγκαν “Visit Thessaloniki and be sure that a professional will make you feel like home.- Professionals Chamber of Thessaloniki- with 55.000 members, at your service”. (Επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκης και να είστε σίγουροι ότι κάποιος επαγγελματίας θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν το σπίτι σας! Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης- Με 55.000 μέλη στις υπηρεσίες σας»...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ