Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Το Μαξίμου παραδέχεται ότι έχει «κλείσει» μόνο το 1/3 των προαπαιτούμενων

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου παραδέχτηκαν το κενό στην υλοποίηση των ελληνικών υποχρεώσεων, όμως διευκρίνισαν ότι ακόμα 40% των μέτρων βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, ενώ τα υπόλοιπα χάσματα πηγάζουν από τα κύρια σημεία διαφωνίας με τους πιστωτές.

Στην παραδοχή ότι μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί πλήρως μόνο το 33 με 35% των προαπαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης προχώρησε η κυβέρνηση, μία ημέρα μετά το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που αποκάλυπτε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει στείλει σχετική επιστολή στους θεσμούς.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου παραδέχτηκαν το κενό, όμως διευκρίνισαν ότι ακόμα 40% των μέτρων βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και η ολοκλήρωσή του είναι «θέμα ολίγων ημερών».

Οι υπόλοιπες εκκρεμότητες, συνέχισαν οι κυβερνητικοί κύκλοι, οφείλονται στα «μεγάλα αγκάθια» της διαπραγμάτευσης, καθώς αφορούν τα εργασιακά, τα δημοσιονομικά και τα ενεργειακά, που αποτελούν κύρια σημεία τριβής με τους δανειστές.

Το Μέγαρο Μαξίμου μάλιστα παραπέμπει εκ νέου στον ελληνικό στόχο για συνολική λύση-πακέτο για όλες τις εκκρεμότητες, καθώς τυχόν «σαλαμοποίηση» των μέτρων δεν συμφέρει την ελληνική κοινωνία.

«Τα προαπαιτούμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ‘συγκοινωνούντα δοχεία’. Και αυτό κάνει η κυβέρνηση», τόνισαν χαρακτηριστικά οι αξιωματούχοι.

Υπενθύμισαν τέλος την δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι «τίποτα δεν είναι συμφωνημένο, μέχρι όλα να είναι συμφωνημένα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ