Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε τρία σημεία του οδικού δικτύου της Ημαθίας, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Νάουσας-Τριών Πέντε Πηγαδιών, από το 8ο έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο), στην επαρχιακή οδό Νάουσας-Σελίου από το 10ο μέχρι το 19ο (χιονοδρομικό κέντρο) και στην επαρχιακή οδό Νάουσας-Ροδοχωρίου, από το 8ο έως το 14ο χιλιόμετρο.

Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ημαθίας, καθώς και στην Εγνατία οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Πέλλας και του Κιλκίς, σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις.

Από το πρωί χιονίζει σε περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, ενώ νιφάδες ή χιονόνερο πέφτουν σποραδικά ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η Αρναία στη Χαλκιδική έχει ήδη ντυθεί στα λευκά, στη Φλώρινα οι στέγες των σπιτιών έχουν αρχίσει να ασπρίζουν και στα χιονοδρομικά κέντρα της Βασιλίτσας Γρεβενών και της Βίγλας Πισοδερίου το χιόνι έχει ξεπεράσει τα επτά εκατοστά.

Κάθετη πτώση σημειώνει ο υδράργυρος σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο, παρότι συνιστάται στους οδηγούς να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους και να γνωρίζουν τη χρήση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ