Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Η Ελλάδα πάνω-κάτω με τον Κωστή Ζαφειράκη

Με οδηγό τον Κωστή Ζαφειράκη, τα παιδιά ταξιδεύουν μέσα στο Ελληνικό τοπίο, ανακαλύπτουν τα πιο όμορφα στοιχεία της κάθε περιοχής, αφηγούνται ιστορίες και ψηφίζουν τον πιο αγαπημένο τους τόπο. Ένα πρωτότυπο παιχνίδι γεωγραφίας και φαντασίας για παιδιά ηλικίας από 7 και πάνω, παρουσιάζεται τη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, στις 12:00, στη «Ζώγια», στην οδό Αλ. Σβώλου 54.

Ο Κωστής Ζαφειράκης, με το δικό του ξεχωριστό ύφος, το χιούμορ του και τις άπειρες ιστορίες που έχει ζήσει μέσα από τις ταξιδιωτικές του τηλεοπτικές εκπομπές, προτρέπει τα παιδιά να θυμηθούν ωραίες ταξιδιωτικές ιστορίες και στο τέλος να ψηφίσουν τον πιο αγαπημένο τους ελληνικό τόπο.

Το παιχνίδι ξεκινάει με μια λίστα από ξεχωριστούς ελληνικούς προορισμούς, μια λίστα με 20 περιοχές, που καλύπτουν όλες τις πτυχές της Ελληνικής γεωγραφίας.Τα παιδιά αφηγούνται ιστορίες, μιλάνε για τοπία, εικόνες, βουνά, θάλασσες, δρόμους, πλατείες, έθιμα, φαγητά, ανθρώπους... ταξιδεύουν με τη φαντασία τους στα πιο όμορφα τοπία του ελληνικού χάρτη!

Μέσα από το χιούμορ, την ευρηματική σκέψη και τις ωραίες ταξιδιωτικές πληροφορίες, φτιάχνουμε το γοητευτικό προφίλ της Ελλάδας, ψηφίζοντας ταυτόχρονα για την περιοχή που αγαπάμε πιο πολύ (όχι την καλύτερη, αλλά την πιο αγαπημένη μας)!

Η λίστα με τις 20 περιοχές δεν είναι πάντα η ίδια, εναλλάσσεται ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις μνήμες των παιδιών, ενώ στο τέλος, μέσα από ένα γρήγορο παιχνίδι ερωταπαντήσεων, πάνω σε όλα όσα έχουν συζητηθεί, 10 παιδιά κερδίζουν από ένα βιβλίο της επιλογής τους, μία προσφορά της Αλυσίδας Πολιτισμού «ΙΑΝΟΣ».

Ο «Χειμώνας ’16 στη Ζώγια» περιλαμβάνει εκδηλώσεις για τη μουσική, τη γραφή, τα εικαστικά, το θέατρο και το παιδί και απλώνεται από το Νοέμβριο 2016 έως και τον Ιανουάριο 2017. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο, με μόνη τιμή αυτήν της όποιας παραγγελίας και γίνονται στη Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54, τηλ.: 2310 243459.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ