Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ρόλος των ναρκωτικών στο Γ’ Ράιχ και την Ιστορία

Στη σχέση του Γ’ Ράιχ με τα ναρκωτικά, παρουσιάζοντας τον ίδιο τον Αδόλφο Χίτλερ ως τοξικομανή αναλύει στο βιβλίο του «Der totale Rausch», το οποίο στην αγγλική έκδοσή του φέρει τον τίτλο «Blitzed», ο γερμανός συγγραφέας Νόρμαν Όλερ.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian υποστηρίζει ότι η κοκαΐνη, η ηρωΐνη, η μορφίνη και οι μεταμφεταμίνες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Ιστορίας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο ο Χίτλερ πήγε με τσακισμένες φλέβες, στο τελευταίο του καταφύγιο.

Η ιστορία του Ολερ αρχίζει κατά τις ημέρες της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, όταν η γερμανική φαρμακοβιομηχανία βρισκόταν στο απόγειό της. Εκείνη την περίοδο, εξηγεί, εξάγονταν τεράστιες ποσότητες οπιούχων φαρμάκων και κοκαΐνης ενώ όποιος επιθυμούσε να προμηθευτεί ναρκωτικά, αρκούσε να κάνει μια βόλτα στους δρόμους του Βερολίνου.



Ένα από τα ναρκωτικά που κυκλοφορούσαν ευρέως ήταν το Pervitin (μεταμφεταμίνη), το οποίο έπαιρναν πολλοί άνθρωποι προκειμένου να νιώθουν ευφορία.



Επίσης όπως αναφέρει κυκλοφορούσαν σοκολάτες με μεταμφεταμίνη αλλά και τσίχλες με κοκαΐνη.

Όλα αυτά εξηγεί θεωρούνταν «όπλα» στα χέρια του Χίτλερ προκειμένου να ακολουθούν οι πολίτες τις τρέλες του ηγέτη τους.

«Η εισβολή της Γαλλίας κατέστη δυνατή λόγω των ναρκωτικών. Χωρίς ναρκωτικά δεν υπήρχε εισβολή. Όταν ο Χίτλερ άκουσε για το σχέδιο εισβολής μέσω των Αρδεννών, το λάτρεψε» σχολιάζει.

«Ωστόσο η ανώτατη διοίκηση του είπε ότι δεν ήταν δυνατόν, τη νύχτα οι στρατιώτες θα έπρεπε να ξεκουραστούν, οι συμμαχικές δυνάμεις θα υποχωρούσαν και τα γερμανικά στρατεύματα θα κολλούσαν στα βουνά. Αλλά μετά εστάλη το προαναφερθέν διάταγμα, που επέτρεψε στους στρατιώτες να μείνουν ξύπνιοι για τρία μερόνυχτα. Ο Ρόμμελ (τότε διοικητής τεθωρακισμένης μεραρχίας) και όλοι οι διοικητές τεθωρακισμένων ήταν υπό την επήρεια και χωρίς τα άρματα μάχης, σίγουρα δεν θα είχαν νικήσει», υποστηρίζει ακόμη.

Το βιβλίο εκδόθηκε στη Γερμανία πέρυσι, έγινε μπεστ σέλερ και έχει μεταφραστεί σε 18 γλώσσες ενώ σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει και στη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ