Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ισόβια σε τρεις από την τσιγγάνικη βεντέτα στο Δενδροπόταμο

Ποινή ισόβιας κάθειρξης σε τρεις κατηγορούμενους επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης όπου εκδικάστηκε η υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής, που σημειώθηκε το Μάιο του 2015 σε γειτονιά του Δενδροποτάμου και προκάλεσε βεντέτα ανάμεσα σε δύο οικογένειες τσιγγάνων.

Στο εδώλιο κάθισαν πέντε άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας. Ο παππούς, ο γιος με την σύζυγό του και δύο εγγόνια. Ολοι κατηγορούνταν για τη συμπλοκή κατά την οποία έπεσε νεκρός ένας 18χρονος μικροπωλητής και τραυματίστηκε σοβαρά ο 44χρονος πατέρας του.

Ισόβια κάθειρξη το δικαστήριο επέβαλε στους τρεις πρώτους ενώ στα δύο εγγόνια το δικαστήριο επέβαλλε ποινές 11 και 10 ετών κάθειρξης αλλά αποφάσισε να αφεθούν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους λόγω μετεφηβικής ηλικίας. Μετά την έκδοση της απόφασης σημειώθηκαν επεισόδια καθώς συγγενείς του θύματος επιτέθηκαν στους κατηγορούμενους πετώντας μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.

Τα μέλη των δύο οικογενειών πουλούσαν γυαλιά και κολόνιες, κυρίως στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προσεγγίζοντας τουρίστες και πληρώματα εμπορικών πλοίων. Και οι δύο οικογένειες διεκδικούσαν την "αποκλειστικότητα" της περιοχής.

"Ελεγε ότι η περιοχή είναι δική του. Ήθελε την αποκλειστικότητα, διότι εκεί ήταν τα πολλά χρήματα" κατέθεσε στο δικαστήριο ο πατέρας του θύματος. Το βράδυ του εγκλήματος το σπίτι του βασικού κατηγορούμενου στην οδό Καραϊσκάκη στον Δενδροπόταμο τυλίχθηκε στις φλόγες και το επόμενο βράδυ κάηκε το σπίτι συγγενών των κατηγορούμενων στην οδό Σολωμού, το οποίο επίσης ήταν άδειο.

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν και κατά την έναρξη της δίκης ενώ τα μέτρα ασφαλείας που πήραν οι αστυνομικές αρχές ήταν δρακόντεια.

Πηγή: dailythess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ