Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ποια ημέρα κοιμόμαστε καλύτερα; Οχι αυτή που νομίζετε

Ο επαρκής και καλός ύπνος αποτελεί βασικό παράγοντα καλής υγείας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πολλών μελετών, ένας στους δύο ανθρώπους αντιμετωπίζει προβλήματα που διαταράσσουν τον ύπνο του.

Σε αυτά συγκαταλέγονται το στρες, διάφορα προβλήματα υγείας, οι ορμονικές αλλαγές, το ροχαλητό, η έλλειψη μαγνησίου και τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.

Υπάρχει ωστόσο μια μέρα της εβδομάδας που έχετε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνετε να κάνετε τον καλύτερο ύπνο σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Βρετανοί ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία και τους καρδιακούς παλμούς (που καταγράφηκαν από ειδικά μόνιτορ που φορούσαν οι ερωτηθέντες επί τρεις συνεχόμενες ημέρες) 5.000 ανδρών και γυναικών.

Όπως διαπίστωσαν το βράδυ της Τρίτης, παρότι δεν κοιμόμαστε τις περισσότερες ώρες, εντούτοις κάνουμε τον πιο αναζωογονητικό ύπνο της εβδομάδας.

Επιπλέον, το βράδυ της Τρίτης είναι λιγότερο πιθανό να διαταραχθεί ο ύπνος μας από υπερβολές όπως η κατανάλωση αλκοόλ ή το βαρύ φαγητό, καθώς αυτές γίνονται συνήθως προς το τέλος της εβδομάδας.

Με βάση τις αναλύσεις, η αίσθηση αναζωογόνησης που αποκομίζουμε από τον ύπνο της Τρίτης φτάνει το 55,1%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τον ύπνο του Σαββάτου και της Παρασκευής είναι 48% και 48,7%.

Τα στοιχεία αποκάλυψαν επίσης ότι οι γυναίκες κοιμούνται περισσότερες ώρες, ενώ οι άνδρες λιγότερες αλλά πιο βαθιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ