Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ελεονώρα Μελέτη: Ο τηλεοπτικός έρωτας με το «Έψιλον» που κατέληξε σε διαζύγιο

Οι απαγορεύσεις, οι επιστολές, τα χαμηλά τηλεοπτικά νούμερα, τα εξώδικα και η καταγγελία της σύμβασης της Ελεονώρας Μελέτη που οδήγησε την παρουσιάστρια προς αναζήτηση νέας τηλεοπτικής στέγης

Το οριστικό τέλος της συνεργασίας του με την Ελεονώρα Μελέτη επιβεβαίωσε την περασμένη Τρίτη με μια λιτή ανακοίνωση το κανάλι Epsilon. Την είδηση ότι η παρουσιάστρια της εκπομπής «Hashtag» και μέχρι πρότινος ανκοργούμαν του δελτίου ειδήσεων Ελεονώρα Μελέτη αποτελεί πλέον παρελθόν για τον τηλεοπτικό σταθμό έβγαλε στον αέρα το ίδιο το κανάλι, αρχικά ως φήμη, μέσω του πρωινού ψυχαγωγικού μαγκαζίνο «Πρωινούλι». Την ίδια κιόλας ημέρα ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο μεταξύ της Ελεονώρας Μελέτη και του σταθμού δημιουργήθηκε όταν το E έστειλε επιστολή απαγόρευσης δημοσίευσης συνέντευξης που είχε ήδη δώσει η παρουσιάστρια στο περιοδικό «Εγώ! Weekly», μετά την ανακοίνωση που είχε στείλει το περιοδικό σε όλα τα ΜΜΕ και με την οποία απαγόρευε την αναπαραγωγή των κειμένων, των φωτογραφιών και της ύλης του. Η γραπτή απάντηση μέσω της διευθύντριας του περιοδικού Μαρίας Κολλιάτσα έλεγε: «Θα προχωρήσουμε στη δημοσίευση της συνέντευξης εφόσον η ίδια Ελεονώρα το επιθυμεί και το γεγονός αυτό δεν δημιουργεί νομικά προβλήματα στην αγαπημένη παρουσιάστρια». Η συνέχεια δόθηκε με σχόλια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη «Αποκαλυπτικά».



Η στάση του καναλιού πυροδότησε την οργή της Ελεονώρας, η οποία έστειλε με τη σειρά της άλλη επιστολή στην οποία υποστήριζε ότι είναι αποκλειστικό δικαίωμά της να διαχειρίζεται την εικόνα της όπως νομίζει και δεν υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο που να το απαγορεύει. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Ελεονώρα την περασμένη Δευτέρα είχε ήδη πάρει την απόφασή της να βρίσκεται στο εξώφυλλο του «Εγώ! Weekly» την Πέμπτη. Τα νέα δεν άργησαν να ταξιδέψουν στους υπεύθυνους του καναλιού, οι οποίοι δεν χάρηκαν με τις εξελίξεις. Η απόφασή τους για την απομάκρυνσή της από το κανάλι ήταν οριστική και αμετάκλητη. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Ελεονώρα έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με την εταιρεία μαγιό Crool, βγάζοντας μάλιστα τη δική της σειρά Eleonora Meleti by Crool. Οπως όμως υποστήριξε η ίδια σε off the record συζητήσεις, στο συμβόλαιό της με τη συγκεκριμένη εταιρεία υπάρχει όρος για κάποιες φωτογραφήσεις με σκοπό την προώθηση των μαγιό. Κάτι φυσικά για το οποίο το κανάλι δεν είχε ενημερωθεί. Η απόφαση, λοιπόν, για τη δημοσιοποίηση της φωτογράφησης αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε μια σχέση που ξεκίνησε με έναν μεγάλο έρωτα.


Το εξώδικο και η καταγγελία της σύμβασης

Από την αρχή της φετινής σεζόν είχαν φανεί τα πρώτα σύννεφα στη σχέση μεταξύ της ξανθιάς παρουσιάστριας και του καναλιού E. Αρα, η είδηση της λύσης της συνεργασίας τους δεν ξάφνιασε κανέναν από όσους είχαν παρακολουθήσει τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ τους ήδη από το περασμένο φθινόπωρο. Η Ελεονώρα Μελέτη είχε τότε στείλει εξώδικο στον σταθμό εξαιτίας του ότι το σκηνικό του δελτίου ειδήσεων που παρουσίαζε δεν είχε ολοκληρωθεί στην ώρα του, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από αυτό. Αρχικά ο διευθυντής του σταθμού Μένιος Φουρθιώτης είχε σπεύσει να διευκρινίσει ότι το γεγονός αυτό δεν αλλάζει τίποτα στις σχέσεις του Epsilon με την παρουσιάστρια η οποία θα συνέχιζε να παρουσιάζει τη βραδινή της εκπομπή «Hashtag». Ωστόσο, όλα αυτά ανατράπηκαν μετά τη νεότερη ανακοίνωση της παρουσιάστριας για «αυτοδιάθεση». Η ανακοίνωσή του ανέφερε: «Ο τηλεοπτικός σταθμός Epsilon TV ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας του με την παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη στην οποία εύχεται καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά της βήματα». Η Ελεονώρα Μελέτη απάντησε με ένα καλημέρα στο Twitter, συνοδευόμενο με μια φωτογραφία του χαμογελαστού ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν...



To «thema people» ήρθε σε επικοινωνία με το κανάλι, το οποίο όμως δεν θέλησε να κάνει περαιτέρω δηλώσεις και στάθηκε στην αναφορά της ανακοίνωσής του. Την ίδια στάση είχε και η Ελεονώρα Μελέτη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της: «Ευχαριστώ για τον επαγγελματισμό που δείχνετε, αλλά δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο επί του θέματος».
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το κανάλι έκανε καταγγελία της σύμβασης διότι η παρουσιάστρια αθέτησε δύο όρους του συμβολαίου. Από τη μία το κανάλι ενοχλήθηκε επειδή ούτε γνώριζε, αλλά ούτε και ρωτήθηκε για τη φωτογράφησή της στο εβδομαδιαίο περιοδικό. Από την άλλη, υπήρξε προβληματισμός και για τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής «Hashtag» καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τα οποία ήταν κάτω από τον μέσο όρο του καναλιού. Η Νανά Παλαιτσάκη, σχολιάστρια στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη, πήρε θέση για το θέμα της κόντρας μέσω του blog της, όπου, μεταξύ άλλων, έγραψε: «Αφορμή για το τέλος της συνεργασίας, κατά τη γνώμη μου, αποτέλεσε η απόφαση της Μελέτη να φωτογραφηθεί σε περιοδικό την ίδια στιγμή που συγκεκριμένα έντυπα έχουν... απαγορεύσει στα κανάλια να αναπαράγουν την ύλη τους. Το κανάλι ζήτησε από το συγκεκριμένο περιοδικό να μη δημοσιοποιήσει τη φωτογράφηση και συνέντευξη της παρουσιάστριας, εκείνη δημοσιοποίησε επιστολή με την οποία υποστηρίζει ότι είναι αποκλειστικό δικαίωμά της να διαχειρίζεται την εικόνα της όπως νομίζει... Δεν θα χυνόταν το γάλα αν φωτογραφιζόταν έναν μήνα αργότερα, τη στιγμή που όλοι οι παρουσιαστές του Ε ακολουθούν μια κεντρική οδηγία... Η Μελέτη ήταν η πρώτη ‘‘μεγάλη’’ μεταγραφή στο κανάλι σε μια εποχή που το Ε ξεκινούσε να επιχειρεί να υπάρξει στον χώρο των Μέσων. Η υποδοχή της έγινε με αντίστοιχο τρόπο που ο Ιούλιος Καίσαρας υποδέχθηκε την Κλεοπάτρα στη Ρώμη. Η προβολή της υπήρξε θηριώδης με promo μεγάλης σταρ, μια εποχή που άλλα κανάλια δεν αποδέχθηκαν την πρότασή της για μια εκπομπή που βασιζόταν σε μια ‘‘εξαίσια’’ ιδέα βιωματικών εμπειριών. Είχα γράψει την περσινή χρονιά, ειλικρινά με πολύ καλή πρόθεση για εκείνη, ότι τη συγκεκριμένη εκπομπή έμοιαζε να την είχε βαρεθεί από το τρίτο επεισόδιο και ότι θα έπρεπε τηλεοπτικά να επιστρέψει στην εικόνα εκείνη που έκανε όλους να την αγαπήσουν μετά το διαζύγιό της από τον ΑΝΤ1, όταν ο Σταμάτης Μαλέλης της έδωσε την ‘‘Πρωινή Μελέτη’’».

Οσοι γνωρίζουν την παρουσιάστρια μιλούν για μια γυναίκα αυθόρμητη, συχνά παρορμητική, η οποία δεν σκέφτεται τις αντιδράσεις της. Γεγονός που έχει αποδείξει πολλές φορές και στο παρελθόν με τα ξεσπάσματά της στον αέρα της εκπομπής όταν ακόμα έκανε τον «Πρωινό Καφέ» στον ΑΝΤ1, με επιθετικούς διαλόγους όσον αφορά μη κολακευτικές κριτικές της στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και με τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων της με τον σταθμό μέσω εγγράφων με τη μορφή του εξώδικου. Παρ’ όλα αυτά, η Ελεονώρα λέγεται ότι έχει ήδη ανοίξει τα πανιά της για άλλο τηλεοπτικό λιμάνι. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, συζητάει με δύο κανάλια για το «Hashtag», αλλά και για μια νέα εκπομπή. Ωστόσο, όλες οι επαφές είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αφού τα προγράμματα για τη νέα σεζόν δεν οριστικοποιούνται πριν από τα τέλη Ιουνίου.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ