Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ε.Κ.: «Εγκρίθηκαν οι προτάσεις του Θεόδωρου Ζαγοράκη, αρμόδιου εισηγητή για το Ε.Λ.Κ., για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα»

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε η γνωμοδότηση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ε.Κ., για την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης. Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, ως αρμόδιος εισηγητής του Ε.Λ.Κ., έδωσε έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο πολιτιστικός και δημιουργικός τομέας, ενώ παράλληλα, ανέδειξε και τις δυνατότητες που μπορούν να προκύψουν με το σωστό σχεδιασμό και τις κατάλληλες συνθήκες.

Σκοπό της παρούσας πρωτοβουλίας, αποτελεί η ανάδειξη εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης που θα διευκολύνουν τους δημιουργούς και τους επαγγελματίες στην εξεύρεση κεφαλαίων. Αξίζει να σημειωθεί πως για τη δημιουργία των εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης, καταλυτικός είναι ο ρόλος του κλάδου των νέων τεχνολογιών και της ψηφιοποίησης.

Οι τροπολογίες του κ. Ζαγοράκη αφορούν την προώθηση βιώσιμων φορολογικών συντελεστών και κινήτρων σε νέους επιχειρηματίες και δημιουργούς, την υποστήριξη της νεανικής απασχόλησης, των start-ups και της ψηφιοποίησης, την προώθηση της καινοτομίας και της έξυπνης ανάπτυξης, καθώς επίσης και την προστασία, αλλά και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, ο κ. Ζαγοράκης επεσήμανε πως: «Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή, τους ρυθμούς και την τεχνολογία της οποίας, οι αρμόδιες αρχές δεν μπορούν πάντα να ακολουθήσουν. Μέσα από τις προτάσεις μας, προσπαθούμε να αναδείξουμε τις δυνατότητες ενίσχυσης του πολιτιστικού κλάδου, που για χώρες όπως η Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να υποστηρίξει τους νέους μας. Ο πολιτισμός, είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα: μέσα από αυτόν, η Ελλάδα είναι γνωστή παγκοσμίως και οφείλουμε, ιδιαίτερα τώρα, να τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ