Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Στην αρχή του Τραγουδιού το Ποίημα είναι γραμμένο…

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
Εύη Παπαδοπούλου
Στην αρχή του Τραγουδιού το Ποίημα είναι γραμμένο… Πέμπτη 02 Ιουνίου 2016, 21:30

Οι ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ της «Ζώγιας», στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου 54, συνεχίζονται με μια ακόμη όμορφη μουσική βραδιά – έκπληξη. Την Πέμπτη 02 Ιουνίου, στις 21:30, ο Νικόλας Καραγκούνης θα προσεγγίσει εμβληματικούς ποιητές με τη βοήθεια της μουσικής του, αλλά και του θεατρικού λόγου, εξηγώντας πως Στην αρχή του Τραγουδιού το Ποίημα είναι γραμμένο…

Ο Νικόλας Καραγκούνης,από τη Χαλκίδα, με πολυποίκιλες συνεργασίες και σχήματα, ( Interrail Project, Tόσο Μακριά Τόσο Κοντά, Trio Carousel ), μέλος και ηθικός αυτουργός των Σαν Ξέμπαρκων, με ιδιαίτερες παραγωγές και θεατρική προϋπηρεσία (Μετάβαση, Λύκη Βυθού) θα παρουσιάσει ένα παζλ τραγουδιών –ποιημάτων, αλλά και ποιητών από τα τέλη του19ου αιώνα έως τους νέους δημιουργούς του 21ου.

Η παράσταση θα πλαισιωθεί από σύντομα εμβόλιμα θεατρικά δρώμενα, ενώ θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ανέκδοτες μελοποιήσεις του Νικόλα Καραγκούνη, σε ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη, του Κωνσταντίνου Καβάφη και του Βλαντιμίρ Μαγιακόφκι.

Μαζί του σε μια δημιουργική αλληλεπίδραση, η νέα ηθοποιός, μουσικός και ερμηνεύτρια Εύη Παπαδοπούλου από τα Ιωάννινα. Απόφοιτος του τμήματος Θεάτρου στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ με κατεύθυνση Υποκριτική (και καθηγητές Μ. Μαρμαρινό, Γ.Λεοντάρη , Δ. Κωνσταντινίδη κ.ά.) και ολοκληρωμένο κύκλο μαθημάτων Ορθοφωνίας και Κινησιολογίας (Σ. Μιχαηλίδου, Α.Φούτση, Κ.Βόμβολο, Ρ.Κυριαζή κ.ά). Μαθήτευσε έως σήμερα στο φλάουτο πλάι στο Βεσσερίν Μπελομάζωφ και στη συνέχεια στο ωδείο Δημόπουλου Κοζάνης με τον Δημόπουλο Νικολό. Παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού με καθηγήτρια την Χαρα Μπαλωτή. Είναι πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονίας )με καθήγητη τον Γιάννη Γράμψα .Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός, ενώ παράλληλα είναι ενεργή ως μουσικός σε μουσικά σχήματα της πόλης.

Η «Άνοιξη στη Ζώγια» περιλαμβάνει εκδηλώσεις για τη μουσική, τη γραφή, τη φωτογραφία, το θέατρο και το παιδί και απλώνεται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2016. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο και γίνονται στη Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54, τηλ.: 2310 243459.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ