Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2016, Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση πολιτιστικού προγράμματος

Πρόγραμμα Συναυλιών // φεστιβάλ Αναιρέσεις 2016
3-4-5 Ιούνη // Θεσσαλονίκη // Πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά
[έναντι δημαρχείου Σταυρούπολης]

Τιμή Ενίσχυσης: 5 ευρώ [με κάρτα ανεργίας: 3 ευρώ]
Τιμή Τριημέρου: 12 ευρώ
Προπώληση: Στέκι πίσω από τη Θεολογική, Hemingway Bistrot, Αρκούδα
*Οι πόρτες ανοίγουν καθημερινά στις 18.00 και οι συναυλίες ξεκινούν στις 21.30
**Όλες τις ημέρες θα λειτουργεί στο χώρο του φεστιβάλ έκθεση βιβλίου, έκθεση φωτογραφίας, ταβέρνα, μπαρ και παιδική γωνιά, ενώ καθημερινά θα πραγματοποιούνται workshop- συζητήσεις επί πολλών διαφορετικών ζητημάτων. Το Σάββατο 4/6 θα διοργανωθεί τουρνουά σκάκι στις 17.30 [δηλώσεις συμμετοχής από την Παρασκευή 3/6].
Υπεύθυνος Καλλιτεχνικού Προγράμματος: Γιώργος Αγαπητός (τηλ. 6976783747)
Παρασκευή 3 Ιούνη:
Μεγάλη Σκηνή:  63high | Anima Nation | the Coreys
Οι 63 high ξεκίνησαν το 1997 στη Θεσσαλονίκη σαν punk, ska και reggae μπάντα. Η πρώτη σύνθεσή τους ήταν Χρήστος Λιαγούρης τύμπανα και φωνή, Σωτήρης κιθάρα και Πάρης Παπαδόπουλος μπάσο. Αργότερα ήρθαν οι Αλέξανδρος Δούμος κιθάρα και Στέλιος κιθάρα. Μετά την πρώτη τους συναυλία στην Επανομή και πολλές πρόβες, το '98 ηχογραφήθηκε το πρώτο τους demo με τίτλο "Fight, Fight Or Celebrate". Το καλοκαίρι του '01 οι "63 High" οργάνωσαν συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα σε συνεργασία με άλλα ska σχήματα. Αργότερα προστέθηκαν στο σχήμα και οι Ιάσωνας Ε. τρομπόνι και Πάνος Κ. τρομπέτα για κάποια live και ηχογραφήσεις. Το '08 κυκλοφόρησαν ένα ομώνυμο d.i.y. cd με δέκα κομμάτια και την ίδια χρονιά ένα split εφτάιντσο με τους "Bad Trip". Τον Οκτώβριο του '09 βγάζουν το cd "Think Before Unzippin" με εικοσιτρείς διασκευασμένες συνθέσεις από την περίοδο '97-'05, από την "Playfalse" του Αλέξη Σαμαρά. Τον Αύγουστο του '10 έκαναν μια ευρωπαϊκή περιοδεία σε Ολλανδία, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Τσεχία, Σερβία και Σκόπια. Σε όλη τους την πορεία έχουν δώσει αμέτρητες συναυλίες σε διάφορους χώρους και φεστιβάλ. Το καλοκαίρι του '11 σταμάτησαν τις εμφανίσεις μέχρι το Δεκέμβριο του '12, όπου και η μπάντα επανενώθηκε για συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα.
Μαζί με τους 63 high και οι Anima Nation την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο φεστιβάλ Αναιρέσεις. Μέσα από tropical ήχους (reggae, ska, afrobeat, funk, cumbia, boogalloo, latin, calypso), προσμίξεις hip hop και soul οι Anima Nation δημιουργούν ένα θερμό, γεμάτο χορό live party σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση!

Η πορεία τους ξεκινάει το Νοέμβριο του 2007 στη Θεσσαλονίκη και το 2014 ολοκληρώνουν την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου Illusion στο στούντιο που διατηρούν οι ίδιοι.
Έχουν κάνει εμφανίσεις με διεθνείς καλλιτέχνες, όπως οι Groundation, Don Carlos, Nneka, Oghene Kolomgbo (Fela Kuti - Afrika 70') και Dreadzone, ενώ έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως τα Street Parade, Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, Street Mode Festival, Legalize It.
Μαζί τους θα παίξουν και οι The Coreys. Οι The Coreys είναι punk rock alternative συγκρότημα που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Συνδυάζουν punk, ska, reggae, alternative rock, thrash κ.α. ήχο με κοινωνικό στίχο (κυρίως ελληνικό αλλά και αγγλικό).

Λαϊκή Σκηνή:  Για.Για.Κω. | Γκιντίκι
Το ''Γκιντίκι'' είναι ένα μουσικό σχήμα που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Σχηματίστηκε το 2014 έχοντας κάνει αρκετές εμφανίσεις σε μουσικά στέκια της πόλης. Οι αναφορές στην παράδοση και στο ρεμπέτικο είναι συνυφασμένες με αυτές της σύγχρονης δημιουργίας.
Οι Για.Για.Κω. είναι μια μουσική κομπανία που ασχολείται με το αστικό λαϊκό τραγούδι. Με γνώμονα τη δική τους αισθητική προσέγγιση αλλά και σεβασμό στις πρώτες ηχογραφήσεις, το ρεπερτόριο περιλαμβάνει κομμάτια σημαντικών συνθετών του ρεμπέτικου και παλιού λαϊκού τραγουδιού, όπως Βαμβακάρη, Σκαρβέλη, Τούντα, Τσιτσάνη αλλά και μεταγενέστερων, όπως Χιώτη, Ζαμπέτα, Άκη Πάνου κ. ά.

Σάββατο 4 Ιούνη:
Μεγάλη Σκηνή:  the Last Drive | the Banksters | Influenza
Οι The Last Drive, η σημαντικότερη rock’n’roll μπάντα που ανέδειξε ποτέ η εγχώρια σκηνή παρουσιάζει τραγούδια από ολόκληρη την σπουδαία πορεία της όπως οι περισσότεροι δεν τα έχουν ακούσει ποτέ!
Σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη βραδιά, το γνωστό line-up των Last Drive - αποτελούμενο από τους “ιστορικούς” Alex K (μπάσο / φωνή), Γιώργο Καρανικόλα (κιθάρα / φωνή), Chris B.I. (drums) και τον Στέφανο Φλώτσιο (κιθάρα) – θα μας προσφέρει μία απογυμνωμένη ακουστική εκδοχή πολλών αγαπημένων κομματιών τους, χωρίς να αποκλείονται περισσότερες εκπλήξεις. Μία πραγματικά μοναδική εμπειρία ακόμα και για τους παλαιότερους φίλους της μπάντας.
Μαζί με τους The Last Drive και οι The Banksters live το Σάββατο 4 Ιουνίου στο φεστιβάλ Αναιρέσεις! Οι Banksters, είναι ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2009 από τον Κώστα Βασιλούδη (ακορντεόν-φωνή) και τον Δημήτρη Μπίτσιο (κιθάρα-φωνή). Η τελική τους σύνθεση διαμορφώθηκε το 2011 με την προσθήκη του Γιάννη Παπαγαβριήλ στο μπάσο, και του Θωμά Αρβανίτη στα ντραμς. Με πολλές αναφορές στο rock 'n' roll, το swing αλλά και σε πιο σύγχρονα μουσικά ρεύματα, έγιναν γρήγορα γνωστοί για τα εκρηκτικά τους live.
Μαζί τους και οι Influenza! Οι Influenza δημιουργήθηκαν το 2009 στη Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους κινείται στο χώρο του rock 'n' roll και του rockabilly με επιρροές από την blues και την swing. Από τότε έχουν εμφανιστεί σε διάφορες σκηνές της Θεσσαλονίκης (Μονή Λαζαριστών, Fix in Art, Eightball, Silver Dollar, Collectiva Alternativa, Μαύρη Τρύπα), σε συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης και αλληλεγγύης στα πανεπιστήμια, αλλά και εκτός πόλης, σε Δράμα και Έδεσσα. Επίσης, συμμετείχαν στο φεστιβάλ "Αναιρέσεις" και στο "Φεστιβαλ Αυτοδιαχείρησης" τον Ιούνιο του 2013. Το Μάρτιο του 2013 ηχογράφησαν το πρώτο τους ντέμο με τίτλο "Influenzial" το οποίο περιλαμβάνει 6 δικές τους συνθέσεις.
Λαϊκή Σκηνή:  Μαλλιά Κουβάρια | Dulayva n friends
Οι Dulayva ξεκίνησαν ερμηνεύοντας κυρίως παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια της Ανατολικής Μεσογείου, με τον Παναγιώτη Αϊβαζίδη στο κανονάκι, τον Νίκο Λάππα στο κλαρίνο και τον Χρήστο Ντουμάνη στη λάφτα. Τον τελευταίο καιρό συνεργάζονται με πολλούς φίλους μουσικούς, ως Dulayva n’ friends, προσπαθώντας να προσεγγίσουν με τα ίδια όργανα κι άλλα είδη μουσικής. Φέτος στις Αναιρέσεις, το πανηγύρι τους θα πλαισιώσουν η Ρούλα Τσέρνου στη φωνή, ο Βαγγέλης Καραλής στο βιολί κι ο Γιάννης Στολάκης στα κρουστά.
Ακολουθούν τα Μαλλιά Κουβάρια, τοπικό σχήμα της Θεσσαλονίκης με μουσικές που κινούνται στο ρεμπέτικο και πολιτικό τραγούδι. Είναι γνωστοί στην πόλη για τις εμφανίσεις τους σε πολλά μουσικά στέκια και γεγονότα της πόλης.

Κυριακή 5 Ιούνη:
Μεγάλη Σκηνή:  Jaw Bones | Instant Boner | Project Theory
Οι Jaw Bones είναι μία Heavy Rock / Stoner μπάντα με Grunge επιρροές από τη Θεσσαλονίκη, που σχηματίστηκε το καλοκαίρι του 2006. Μετά από 6 χρόνια σκληρής δουλειάς, ηχογράφησε το πρώτο ομότιτλο EP στο "Mix Studio" με τον Γιώργο Μπρίγκο. Μέχρι σήμερα η μπάντα έχει παίξει ζωντανά επί σκηνής μαζί με πολλά συγκροτήματα όπως: Monster Magnet (ΗΠΑ), Clutch (ΗΠΑ), Therapy? (Ιρλανδία), Sardonis (Βέλγιο), Nightstalker (Ελλάδα), Planet Of Zeus (Ελλάδα), 1000Mods (Ελλάδα), Μωρά στην Φωτιά (Ελλάδα), Agnes Vein (Ελλάδα) και πολλά άλλα. Προς το παρόν οι Jaw Bones έχουν τελειώσει τις ηχογραφήσεις του πρώτου full length άλμπουμ τους στο ίδιο στούντιο όπως και πριν με τον Φώτη, αλλά η μίξη και το mastering έγινε στο "Zero Gravity Studios" με τον Δημήτρη Δημητριάδη στην Αθήνα. Το άλμπουμ είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση και η μπάντα πρόκειται να το κυκλοφορήσει και να ξεκινήσει την προώθηση του το συντομότερο δυνατό.
Μαζί με τους Jaw Bones οι Instant Boner...
Οι Θεσσαλονικείς Instant Boner, φέρουν τον μακροσκελή μουσικό χαρακτηρισμό Experimental Free Form Jazz Stoner Psychedelic Boner Rock, ο οποίος μόλις που φτάνει για να περιγράψει την γκρουβάτη, πειραματική και γκαζωμένη χροιά του δεύτερου σε σειρά EP τους, με τίτλο “Outburst”, που κυκλοφόρησε σε ανεξάρτητη παραγωγή των ιδίων, τον Ιανουάριο του 2016. Η συμμετοχή τους στο Fuzztastic Planet Festival του 2015, όπως και οι συναυλίες τους στο πλευρό των Samsara Blues Experiment, Radio Moscow, 1000mods, Nightstalker (Official) και Universe217 χτίζουν σταθερά την φήμη των Instant Boner ως ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της βορείου Ελλάδος (και όχι μόνο) στον βαρύ ήχο. Η φαινομενικά αντισυμβατική, χρήση σαξοφώνου στη μουσική τους, απλά συμπληρώνει με επιτυχία, ως τελευταίο κομμάτι του puzzle, την μοναδική μουσική ταυτότητα, ενός σχήματος που αναμφίβολα έχει πολλά ακόμα να δώσει.
...και οι Project Theory! Οι “Project Theory” δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2012 και αποτελούνται από 6 άτομα (2 φωνές, 2 κιθάρες, μπάσο, drums). Οι μουσικές επιρροές της μπάντας είναι βασισμένες στο Nu metal και στο Rapcore φάσμα με πλούσια μελωδικά φωνητικά και δυναμικό rap πάνω σε μια groovy ενορχήστρωση. H μπάντα έχει συνεργαστεί με διάφορες μεγάλες μπάντες της εγχώριας
μουσικής σκηνής όπως οι Nightstalker, Rotting Christ κ.α. και έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλά festival σε ολόκληρη την Ελλάδα με κορυφή το main stage του 36ου River Party 2014 καθώς και στο Street Mode Festival 2015 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μαζί με πληθώρα γνωστών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων όπως οι Nightstalker, οι Jaw Bones, οι Μωρά στη φωτιά κά.

Λαϊκή Σκηνή:  οι Λαϊκή Απογευματινή | Τζάνεμ
Οι Τζάνεμ είναι σχήμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ήδη έχουν γίνει γνωστοί για τα μεγάλα γλέντια που ξέρουν να φτιάχνουν με τις μουσικές τους που αγγίζουν ήχους λαϊκούς και παραδοσιακούς, με τραγούδια παλιότερα αλλά ακόμη και της σύγχρονης έντεχνης ελληνικής μουσικής.
Οι Λαϊκή Απογευματινή αποτελούν μία σύνθεση νέων μουσικών, από τις λίγες στην πόλη της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εκκινώντας από το παλιό ρεμπέτικο, καταφέρνουν μέσα από τη μουσική τους να το επαναφέρουν και να το αναβιώσουν στο σήμερα.

Το πρόγραμμα των συναυλιών συνοπτικά:

Παρασκευή 3 Ιούνη:
Μεγάλη Σκηνή:  63high | Anima Nation | the Coreys
Λαϊκή Σκηνή:  Για.Για.Κω. | Γκιντίκι

Σάββατο 4 Ιούνη:
Μεγάλη Σκηνή:  the Last Drive | the Banksters | Influenza
Λαϊκή Σκηνή:  Μαλλιά Κουβάρια | Dulayva n friends

Κυριακή 5 Ιούνη:
Μεγάλη Σκηνή:  Jaw Bones | Instant Boner | Project Theory
Λαϊκή Σκηνή:  οι Λαϊκή Απογευματινή | Τζάνεμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ