Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Eurogroup στις 9 Μαΐου. Ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης για λύση. Έντονος ο προβληματισμός για το αν υπάρξει συμφωνία!


Γράφει ο Νίκος Κούτρικας, Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ
Τη Δευτέρα του Θωμά, 9 Μαΐου, «κλείδωσε» τελικά η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup,. Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημερώθηκε από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 3 μ.μ. Ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Ο Τσίπρας προέβλεψε μάλιστα πως «σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις» ενώ είχε και μια παραίνεση προς όσους αντιδρούν: «Όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και τούτες τις μέρες εκτίθενται» φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός.

Πάρα ταύτα σε δύσκολο σημείο βρίσκεται η κυβέρνηση αφού θα απαιτηθεί από τους δανειστές προληπτικά μέτρα ύψους 3.6 δις ευρώ δηλαδή 9 δις!

Τα σενάρια παραίτησης του πρωθυπουργού και την δρομολόγηση οικουμενικής κυβέρνησης ή εκλογών συνεχίζονται αφου θεωρούν ότι τα μέτρα δεν τα αντέχει η κοινωνία...
Πρέπει να σημειωθεί ότι σύσσωμος ο ξένος τύπος έχει ξεκινήσει την "Ελληνική εκλογολογία" θεωρώντας ότι σύντομα η κυβέρνηση θα βρεθεί με τα ταμεία άδεια αφου η συμφωνία θεωρείται πια... εξαιρετικά δύσκολη και.... αυτοκτονία για τον ΣΥΡΙΖΑ .

Αμετακίνητο το ΔΝΤ
Το ΔΝΤ παραμένει αμετακίνητο στις θέσεις του για την θέσπιση προληπτικών μέτρων δηλαδή 4ο μνημόνιο εγκλωβίζοντας ουσιαστικά την Ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ πληροφορίες θέλουν την διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, εμφανώς εκνευρισμένη και δυσαρεστημένη από τους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει σχετικά: «Για εμένα ο Τσίπρας έχει τελειώσει» ενώ απο την άλλη πλευρά της ΕΕ ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε παραμένει πιστός στο δόγμα του Grexit !

Σε αδιέξοδο ο Τσίπρας αν δεν καταλήξουν στο eurogroup
Εμφανώς προβληματισμένος είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφού... "μπρος είναι ο γκρεμός και πίσω το ρέμα" ! Αρκεί να αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι τον μήνα Μάιο πρέπει να πληρωθούν τοκοχρεολύσια και τον μήνα Ιούλιο πρέπει να πληρωθεί η μεγάλη δόση προς τους δανειστές ενώ έχουν αρχίσει να φουντώνουν ξανά και τα σενάρια για.... κούρεμα καταθέσεων στις τράπεζες!

Σενάρια για παραίτηση του Τσίπρα οικουμενική ή εκλογές
Aρχισαν να πληθαίνουν τα σενάρια για.... παραίτηση του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής αν δεν επιτευχθεί συμφωνία του με πολλά από αυτά να αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα περάσει σε... διερευνητικές εντολές που θα οδηγήσουν σε οικουμενική κυβέρνηση για να μπορέσει να διαχειριστεί το αδιέξοδο με άλλο όμως πρόσωπο για πρωθυπουργό αν δεν καταλήξει τελικά σε συμφωνία στις 9 Μαίου.

Προβόπουλος και Δήμας "παίζουν" στα σενάρια για οικουμενική
Η οικουμενική μπορεί να κυβερνήσει για διάστημα 8 μηνών ενώ για το πρόσωπο του πρωθυπουργού ακούγονται τα ονόματα των κκ Προβόπουλου και Σταύρου Δήμα.

Επώδυνες θα είναι οι εκλογές για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Αλέξη Τσίπρα
Τώρα όσο αφορά το σενάριο για αιφνίδιες εκλογές με την πιθανή παραίτηση Τσίπρα θα κατοχυρώσει εκλογικά στον Σύριζα την... "ανικανότητα" να διαχειριστεί αυτά που ο ίδιος έφερε με το 3ο μνημόνιο και τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές!

Εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει τα μέτρα που ουσιαστικά θα χάσει την κοινωνία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ