Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΝΔ: Καταθέτει πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τα capital controls

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) τον Ιούλιο του 2015, αναμένεται να καταθέσει εντός των επόμενων ωρών, η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Συγγρού, εντός της ημέρας η ΝΔ θα καταθέσει την πρότασή της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει επίσης την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων. Θα διερευνήσει, παράλληλα, αν υπήρξε σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ μέσω έκδοσης παράλληλου νομίσματος και κουρέματος των ομολόγων που βρίσκονταν στα χέρια της ΕΚΤ, καθώς και αν υπήρξε σχέδιο εισβολής στο Νομισματοκοπείο στο οποίο είχαν ανάμειξη και υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Επιπλέον, θα εξετάσει αν το σχέδιο αυτό ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, όπως υπουργοί της τότε κυβέρνησης ισχυρίζονται, ή αν ενεργούσαν χωρίς να έχει δώσει εντολή και χωρίς να έχει γνώση ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι χθες από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσουν ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει τη πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης και αντίστοιχα η κυβέρνηση να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Την πρόταση είχε προαναγγείλει χθες κατά τη συζήτηση στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας:

«Εμείς θα ψηφίσουμε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια στα κόμματα και τα κανάλια. Εσείς θα ψηφίσετε την πρότασή που ετοιμάζουμε για εξεταστική επιτροπή περί capital controls, για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο τρίτο μνημόνιο και τα plan B του Βαρουφάκη;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ