Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Έκλεβαν αιγοπρόβατα από μαντριά των Σερρών και της Ημαθίας

Μαντριά στις Σέρρες και την Ημαθία ρήμαξαν δύο κατηγορούμενοι ως ζωοκλέφτες, η δράση των οποίων αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα της Αστυνομίας.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, 31 και 33 ετών, που το περασμένο τετράμηνο φαίνεται ότι έκλεψαν αιγοπρόβατα με σκοπό να τα πουλήσουν. Σύμφωνα με τη δικογραφία, κατηγορούνται για πέντε περιπτώσεις ζωοκλοπής, τέσσερις σε περιοχές των Σερρών και μία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά 143 αιγοπρόβατα, εκτιμώμενης αξίας 13.700 ευρώ. Σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις φέρεται ότι συμμετείχε κι ένας 24χρονος.

Οι δράστες πλησίαζαν τα μαντριά νυχτερινές ώρες και αφού φόρτωναν τα ζώα σε φορτηγάκι εξαφανίζονταν. Τα περισσότερα εξ αυτών εντοπίστηκαν σε ποιμνιοστάσιο, ιδιοκτησίας 39χρονου κτηνοτρόφου, στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, όπου είχαν -στο μεταξύ- πουληθεί, ενώ κάποια άλλα σε εγκαταλελειμμένο οικόπεδο που χρησιμοποιούσαν οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι στις Σέρρες.

Τα κλεμμένα ζώα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ η δικογραφία σε βάρος των τεσσάρων εμπλεκόμενων προσώπων αφορά, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της ζωοκλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ