Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Εφαρμογή δημιουργεί προσωρινούς, ανώνυμους τηλεφωνικούς αριθμούς (βίντεο)

Τα κινητά προσωρινής χρήσης -γνωστά και ως «burner phones»- χρησιμοποιούνται ευρέως από κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών και άλλες παραβατικές συμμορίες.
Πρόκειται για προπληρωμένες συσκευές που χρησιμοποιούνται για μερικές ημέρες ή εβδομάδες και στη συνέχεια καταστρέφονται ή πετιούνται στα σκουπίδια.

Με αυτό τον τρόπο οι εγκληματικές οργανώσεις καταφέρνουν να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να κινδυνεύουν από τον κοριό της αστυνομίας. Εκτός φυσικά από τις περιπτώσεις προλαβαίνουν να καταγράψουν τις συνομιλίες πριν την καταστροφή του κινητού. Πως θα σας φαινόταν όμως αν ακούγατε ότι μια επιχείριση που δεν παραβιάζει τον νόμο χρησιμοποιούσε την ίδια μέθοδο;

Οι Greg Cohn και ο Will Carter κατάφερε να χρησιμοποιήσει τα τεχνάσματα των κακοποιών για να δημιουργήσει μια εφαρμογή για επαγγελματίες ή απλούς πολίτες. Το «Burner», όπως ονομάζεται, είναι μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που δημιουργήθηκε το 2012 για την δημιουργία προσωρινών, ανώνυμων αριθμών.

Όπως εξήγησε ο Cohn στο Business Insider, στόχος του startup που ξεκίνησε είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να συνομιλούν μόνο όταν είναι διαθέσιμοι, αλλά και η αίσθηση της ασφάλειας στους ανθρώπους που βγαίνουν ραντεβού με άτομα που γνωρίζουν στο διαδίκτυο. Με τις εφαρμογές εύρεσης ερωτικών συντρόφων να γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς, πολλοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση όταν χρειάζεται να δώσουν τον προσωπικό τους αριθμό σε αγνώστους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδρυτές της εφαρμογής έχουν δεσμευτεί να δίνουν τα στοιχεία των χρηστών στις αρχές όταν εκδίδεται εισαγγελική εντολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ