Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

«Στα βήματα του Αριστοτέλη»

Η Thessaloniki Walking Tours και το Voya Travel παρουσιάζουν
«Στα βήματα του Αριστοτέλη»
Ιστορία, φιλοσοφία, αρχαιολογία συνδυάζονται σε μια καινοτόμο αξέχαστη διαδρομή

Προσεγγίζουμε το μεγαλύτερο νου του αρχαίου κόσμου, τον Αριστοτέλη, με μια μοναδική διαδρομή που συνδέει επιλεγμένα σημεία στη Θεσσαλονίκη με τον αρχαιολογικό χώρο στα αρχαία Στάγειρα καθώς και το πάρκο του Αριστοτέλη στα σύγχρονα Στάγειρα, φέρνοντας στο φως ιστορίες που εισχωρούν η μία στην άλλη, συνθέτοντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Ο ξεναγός μας Τάσος Παπαδόπουλος με την πλούσια αφήγησή του ενώνει τα ορατά και αόρατα νήματα που συνδέουν την περιπέτεια του Αριστοτέλη στον κόσμο, εστιάζοντας παράλληλα στα σημαντικότερα σημεία της σκέψης του.

Η ζωή, το έργο, η πρόσληψη, η κληρονομιά που άφησε στην ανθρωπότητα, αποτελούν σταθμούς στη διαδρομή που υλοποιείται σε ένα περιβάλλον ξεχωριστού φυσικού κάλλους (Αρχαία και Νέα Στάγειρα) αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη διαδρομή μας εκτός από τον Σταγειρίτη θα συναντήσουμε μεταξύ άλλων τον Πλάτωνα, τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο, τον Αβερρόη και τον Ακινάτη και σε μια από τις πιο συναρπαστικές μας στάσεις τον Ουμπέρτο ΄Εκο.

Την Κυριακή 6 Μαρτίου, υλοποιούμε για πρώτη φορά τη διαδρομή που μας συνδέει με τον Αριστοτέλη, στον οποίο η Ουνέσκο αφιέρωσε το 2016, ξεκινώντας στις 10 το πρωί από την Θεσσαλονίκη και επιστρέφοντας σε αυτή επτά περίπου ώρες αργότερα.

Σημείο Συνάντησης: Ο χώρος έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
‘Ωρα: 10:00 πμ.
Συμμετοχή: 25 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά με το λεωφορείο αλλά και ένα ποτό και ελαφρύ γεύμα στα Στάγειρα. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 45 άτομα).
Πληροφορίες/ Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900- 1

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ