Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

«Εάν δεν υπακούσεις, δεν ξέρεις τι έχεις να πάθεις» είπε στέλεχος της ΕΡΤ στην Αντριάνα Παρασκευοπούλου

Ο δικηγόρος της Μ.Δημητρακόπουλος αποκαλύπτει ότι από την ΕΡΤ της είπαν: «Επειδή έχεις ωραίο μουτράκι, με ένα μακιγιάζ, μπορεί να είσαι χρήσιμη στο σχεδιαζόμενο δελτίο στις 6:00 το πρωί» 
- Ο κ. Δημητρακόπουλος διευκρινίζει ότι η δημοσιογράφος ουδέποτε ορίστηκε να παρουσιάζει το δελτίο στις 06:00 το πρωί και αποκαλύπτει ότι η Αντριάνα Παρασκευοπούλου εργάζεται στη σύνταξη του δελτίου ειδήσεων των 12:00, όπως της ζητήθηκε

Συνεχίζεται και σήμερα η ανταλλαγή ανακοινώσεων σχετικά με την απομάκρυνση της δημοσιογράφου Αντριάνας Παρασκευοπούλου από την παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων στην ΕΡΤ. Πριν από λίγο, ο δηκηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, απάντησε στη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων, ο κ. Δημητρακόπουλος επισημαίνει πως: «Ουδέποτε ορίσθηκε από την διοίκηση της ΕΡΤ η κ. Αντριάνα Παρασκευοπούλου ως παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων στις 6:00 π.μ. και αρνήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες (άλλωστε για πολλά χρόνια στο παρελθόν εργαζόταν από τις 4 τα ξημερώματα, στις ενημερωτικές εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης για να συμβάλει στην πληρότητα τους)».

Επίσης σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος γράφει πως στέλεχος της διοίκησης της ΕΡΤ με απαξιωτικό ύφος προς γυναίκα και απειλητικό, προς εργαζόμενη δημοσιογράφο, ανέφερε στην κυρία Παρασκευοπούλου ότι «επειδή έχεις ωραίο μουτράκι, με ένα μακιγιάζ, μπορεί να είσαι χρήσιμη στο σχεδιαζόμενο δελτίο στις 6:00 το πρωί», με την προειδοποίηση –συγχρόνως- ότι «εάν δεν υπακούσεις σε αυτά που σου λέμε, δεν ξέρεις τι έχεις να πάθεις».


Το χρονικό των ανακοινώσεων:


Την Παρασκευή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Αντριάνας Παρασκευοπούλου, απάντησε με ανακοίνωσή του στο «κόψιμο» της δημοσιογράφου από το δελτίο των 18:00 της ΕΡΤ.

«Τις τελευταίες μέρες πλήθος δημοσιευμάτων και ηλεκτρονικών αναρτήσεων ασχολούνται –καλόπιστα- με το εργασιακό καθεστώς στην ΕΡΤ, της εντολέως μου δημοσιογράφου, κ. Αντριάνας Παρασκευοπούλου. Η διακεκριμένη δημοσιογράφος θα εξακολουθήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ΕΡΤ, με συνέπεια, συνέχεια και υπευθυνότητα, όπως πάντα. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης τις διαχρονικές αρχές του για αξιοκρατία, ισονομία και χρηστή άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος θα τις μετουσιώσει σε πραγματικότητα και στην περίπτωση της κ. Αντριάνας Παρασκευοπούλου», ανέφερε η ανακοίνωση.

Λίγο μετά το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση ως απάντηση στην δήλωση του κ. Δημητρακόπουλου για την απομάκρυνση της Αντριάνας Παρασκευοπούλου από το απογευματινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ:

«Προξενεί – αν μη τι άλλο – απορία ο ισχυρισμός περί απομάκρυνσης και υποβιβασμού της δημοσιογράφου, τη στιγμή μάλιστα που η Διοίκηση της εταιρείας υλοποιεί τον στρατηγικό σχεδιασμό για τη βελτίωση του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου άρχισε το καινούργιο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 με σημαντικές αλλαγές σε εκπομπές, παρουσιαστές, θεματολογία κλπ. Η σημαντικότερη ίσως από αυτές τις αλλαγές είναι η προβολή ενός ωριαίου δελτίου ειδήσεων – το πρώτο σε όλη την ελληνική τηλεόραση – στις 6 το πρωί. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης του συγκεκριμένου δελτίου, με το μέσο μερίδιο να ανέρχεται σε 13,1% για την προηγούμενη εβδομάδα, το καθιστούν ως ένα από τα πλέον επιτυχή και ελκυστικά ενημερωτικά προϊόντα της ΕΡΤ.

Ζητήθηκε από όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ (τεχνικούς, δημοσιογράφους, παρουσιαστές κλπ) να συνδράμουν στην προσπάθεια εδραίωσης αυτού του δελτίου ειδήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε πρόταση σε πέντε παρουσιάστριες, συμπεριλαβανομένης της κυρίας Παρασκευοπούλου, να παρουσιάζουν το πρωινό δελτίο ειδήσεων με εβδομαδιαία περιοδικότητα. Βάσει αυτής, κάθε παρουσιάστρια θα παρουσιάζει το δελτίο επί πέντε ημέρες κάθε ενάμιση μήνα μέχρι τον Ιούνιο, οπότε (με τη λήξη της τρέχουσας τηλεοπτικής περιόδου) θα αξιολογηθεί εκ νέου το πρόγραμμα.

Η κυρία Παρασκευοπούλου θεώρησε υποτιμητική την πρόταση που της έγινε και αρνήθηκε να συνεργαστεί, δηλώνοντας ότι μόνο το δελτίο ειδήσεων των 18:00 μπορεί να αναδείξει την επαγγελματική ιδιότητά της και με σχετικό εξώδικο που απέστειλε στην εταιρεία υποστηρίζει την άποψή της.

Η συμπεριφορά της κυρίας Παρασκευοπούλου είναι προσβλητική, κυρίως για τους συναδέλφους της που ανέλαβαν να στηρίξουν την προσπάθεια της εταιρείας, πολλοί από τους οποίους, παρότι μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις ή δεν παρουσιάζουν πλέον εκπομπές, συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τις αρμοδιότητες που έκρινε η εταιρεία να τους αναθέσει.

Η ΕΡΤ Α.Ε. αξιοποιεί όλο το δυναμικό της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα και να εκπληρώσει τους στόχους και την αποστολή της. Οι ευθύνες που ανατίθενται σε κάθε εργαζόμενο ανταποκρίνονται πάντοτε στην περιγραφή της θέσης εργασίας του, αναλόγως της ειδικότητας. Είναι συνεπώς αδιανόητο ο κάθε εργαζόμενος να επιλέγει ποια δουλειά, πότε και πού θα την κάνει – κατ’ επέκτασιν δεν μπορεί κάθε παρουσιαστής να επιλέγει το Δελτίο Ειδήσεων που θα παρουσιάζει».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η δημοσιογράφος που επί πολλά χρόνια βρισκόταν στην παρουσίαση των δελτίων της δημόσιας τηλεόρασης, έμαθε ένα μήνα μετά το σοβαρό τροχαίο που παραλίγο να της κοστίσει την ζωή, πως «κόβεται» από το απογευματινό δελτίο και στη θέση της αναλαμβάνει ο Νίκος Αγγελίδης.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος το Σάββατο απαντώντας σε όσα υποστηρίζει η διοίκηση της ΕΡΤ:

​«Προς αποκατάσταση της τρωθείσας αληθείας από την ΕΡΤ υπογραμμίζονται τα παρακάτω:

Ι. Ουδέποτε ορίσθηκε από την διοίκηση της ΕΡΤ η κ. Αντριάνα Παρασκευοπούλου ως παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων στις 6:00 π.μ. και αρνήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες (άλλωστε για πολλά χρόνια στο παρελθόν εργαζόταν από τις 4 τα ξημερώματα, στις ενημερωτικές εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης για να συμβάλει στην πληρότητα τους).

ΙΙ. Της ανακοινώθηκε εγγράφως να εργαστεί ως συντάκτρια στο δελτίο των 12.00 και το πράττει με συνέπεια.

ΙΙΙ. Στέλεχος της Διοίκησης της ΕΡΤ με απαξιωτικό ύφος προς γυναίκα και απειλητικό, προς εργαζόμενη δημοσιογράφο, της ανέφερε ότι «επειδή έχεις ωραίο μουτράκι, με ένα μακιγιάζ, μπορεί να είσαι χρήσιμη στο σχεδιαζόμενο δελτίο στις 6:00 το πρωί», με την προειδοποίηση –συγχρόνως- ότι «εάν δεν υπακούσεις σε αυτά που σου λέμε, δεν ξέρεις τι έχεις να πάθεις».

Τέλος, υπενθυμίζω ότι η αξία του ανθρώπου προστατεύεται από το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές σύμφωνο του Ο.Η.Ε. για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα του ανθρώπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ