Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Τα 11 παράξενα πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τη Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα σήμερα -λόγω του ολοκληρωτικού καθεστώτος που την ορίζει - βρίσκεται συχνά στο επικέντρο πολλών συζητήσεων σε διεθνείς κύκλους και προκύπτουν πολλές θεωρίες και εικασίες για το τι ακριβώς συμβαίνει εντός της.
Είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν πολλές από αυτές τις υποθέσεις σχετικά με τη χώρα-μυστήριο αλλά όταν προκύπτει κάποιο στοιχείο είναι πραγματικά πέρα από κάθε φαντασία.

Αυτά είναι σίγουρα τα πιο αξιοπερίεργα στοιχεία για τη χώρα:

1. Η Βόρεια Κορέα έχει τον μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο 7,7 εκατομμυρίων και συμπεριλαμβάνει έναν τεράστιο αριθμό γυναικών. Οι ΗΠΑ έχουν αντίστοιχα 1,5 εκατομμύριο ενεργό στρατιωτικό προσωπικό.


2. Η μαριχουάνα στη Βόρεια Κορέα δεν είναι παράνομη και πωλείται στις αγορές.

3. Το μεγαλύτερο στάδιο στον κόσμο είναι στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ (διαθέτει θέσεις για 150.000 άτομα).

4. Η Βόρεια Κορέα βασίζει το ετήσιο ημερολόγιό της στην ημερομηνία γέννησηςη του ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου του 1912. Το ημερολογιακό έτος 2015 είναι το έτος 103!


5. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 1990, όλοι οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να μάθουν ακορντεόν.


6. Λόγω έλλειψης λιπασμάτων, στη Βόρεια Κορέα οι γεωργοί είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν ανθρώπινα κόπρανα στις καλλιέργειες.


7. Σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία του Προέδρου Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο ίδιος έμαθε να περπατάει στην ηλικία των τριών εβδομάδων!


8. Η Βόρεια Κορέα έχει τρία τηλεοπτικά κανάλια - δύο είναι διαθέσιμα μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ το τρίτο μπορεί να το παρακολουθήσει κανείς μόνο το βράδυ.


9. Οι εκλογές διεξάγονται κάθε πέντε χρόνια, αλλά οι ψηφοφόροι έχουν μόνο μία επιλογή...


10. Το μπλε τζιν παντελόνι είναι παράνομo γιατί αντιπροσωπεύει την καπιταλιστική Αμερική.


11. Στη χώρα οι γυναίκες έχουν δικαίωμα για 28 διαφορετικές κομμώσεις ενώ οι άντρες μόνο για 10.


independent.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ