Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Συνομιλία μέσω Skype του Απόστολου Τζιτζικώστα για το πρόβλημα από την τροπολογία της κυβέρνησης για τις ελληνικές μικροζυθοποιίες (βίντεο)

Μια ενδιαφέρουσα συνομιλία μέσω Skype είχε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον δημιουργό μιας από τις σημαντικότερες μικροζυθοποιίες της Ελλάδας, της Septem, Σοφοκλή Παναγιώτου.

Ο κ. Παναγιώτου περιέγραψε στον κ. Τζιτζικώστα τα προβλήματα που δημιουργεί σε έναν από τους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας η τροπολογία της κυβέρνησης, με την οποία από την πρώτη μέρα του επόμενου έτους αλλάζει το καθεστώς μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης για την μπίρα.

Καθεστώς που αφορά στις μικρές ζυθοποιίες ανά την Ευρώπη, με στόχο να τονωθεί η μικρή και τοπική παραγωγή, ώστε να περιοριστούν τα μονοπωλιακά και ολιγοπωλιακά φαινόμενα στον κλάδο.

Οι μικροζυθοποιίες, που δημιούργησαν νέο εισόδημα, ειδικά στην ελληνική περιφέρεια, και νέες θέσεις εργασίας, κέρδισαν ένα αξιοσέβαστο μερίδιο της αγοράς, την εκτίμηση του καταναλωτικού κοινού, αλλά και σημαντικότατες διακρίσεις στο εξωτερικό.

Με την αύξηση του μειωμένου συντελεστή για τις μικροζυθοποιίες το πλήγμα είναι σημαντικό, καθιστά την ελληνική ζυθοποιία λιγότερο ανταγωνιστική και απειλεί ακμάζουσες επιχειρήσεις με αφανισμό.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε στο συνομιλητή του ότι θεωρεί πως η τροπολογία «είναι σε πολύ λάθος κατεύθυνση, διότι χτυπάει την ελληνική παραγωγή» και τόνισε ότι «στο επόμενο διάστημα θα επανέλθω στο θέμα και θα δώσω μάχη γι’ αυτό. Το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι οι φόροι, αλλά η τόνωση της παραγωγής. Η όλη λογική των φόρων έχει οδηγήσει τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις και να προχωρήσουν πολύ πιο αποφασιστικά οι ιδιωτικοποιήσεις, με παράλληλη μείωση των δαπανών του κράτους. Πολύ φοβάμαι ότι με αυτές τις πολιτικές θα βυθιστεί όχι μόνο η μικροζυθοποιία, αλλά όλη η ελληνική οικονομία στην ύφεση».

Το βίντεο από τη συνομιλία του κ. Τζιτζικώστα με τον κ. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ