Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Εμπλοκή στη σύνδεση των Τελών Κυκλοφορίας με την Αξία Λιανικής

Εμπλοκή έχει δημιουργηθεί στη σύνδεση των Τελών Κυκλοφορίας με την Αξία Λιανικής καθώς ο τρόπος υπολογισμού τους έχει εξελιχθεί σε «Γόρδιο δεσμό» για το σύστημα.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia το ηλεκτρονικό σύστημα υπολογισμού των Τελών μπορεί να βρει την Αξία Λιανικής των αυτοκινήτων όταν αγοράστηκαν ως καινούρια και να εντοπίσει τα «ακριβά» αυτοκίνητα μέσω Taxisnet.

Ωστόσο το μπλέξιμο ξεκινά με τα «ακριβά» αυτοκίνητα που έχουν αγοραστεί έναντι 30.000 ευρώ ή και παραπάνω πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια και στη συνέχεια πουλήθηκαν ως μεταχειρισμένα στον επόμενο ιδιοκτήτη τους έναντι 7.000 ή 10.000 ευρώ.

Εκεί έχει διαπιστωθεί μια τεράστια εμπλοκή καθώς κανένα σύστημα δεν μπορεί να υπολογίσει την υπολλειπόμενη αξία των «ακριβών» αυτοκινήτων και όπως έχουμε τονίσει στο Enikonomia η Αξία του κάθε οχήματος είναι μοναδική.

Δηλαδή ένα αυτοκίνητο που κατά τη διάρκεια 3 ετών κυκλοφορίας του έχει διανύσει 100.000 χλμ., δεν έχει βιβλίο service και έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα δεν έχει την ίδια αξία με ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο που έχει διανύσει μόλις 20.000 χλμ., διαθέτει βιβλίο service και δεν έχει εμπλακεί σε ατύχημα.

Επίσης το ίδιο πρόβλημα έχει προκύψει και με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα «ακριβά» αυτοκίνητα τα οποία έχουν πουληθεί σε πολύ χαμηλότερες τιμές των αντίστοιχων εγχώριων οχημάτων.

Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις «ακριβών» αυτοκινήτων με Αξία Λιανικής ως καινούρια πριν 5 χρόνια πάνω από 120.000 ευρώ τα οποία πουλήθηκαν πριν λίγους μήνες έναντι 8.000 ευρώ εξαιτίας του υψηλού κόστους χρήσης.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει άλλες εναλλακτικές προτάσεις σχετικά με τα Τέλη Κυκλοφορίας ώστε να πετύχει αύξηση των εσόδων οι οποίες παρουσιάζονται αναλυτικά στην εφημερίδα«Αγορά» που κυκλοφορεί σήμερα 31 Οκτωβρίου...

enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ