Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Διημερίδα για την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης της κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου

Διημερίδα με θέμα «Διατρηματική ενδοσκοπική δισκεκτομή Σπονδυλικής Στήλης, με τοπική αναισθησία και καταστολή», πραγματοποιείται αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Στη διημερίδα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα της πρωτοποριακής μεθόδου της διατρηματικής ενδοσκοπικής χειρουργικής για τη θεραπεία της κήλης μεοσπονδύλιου δίσκου της σπονδυλικής στήλης, που εφαρμόζεται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό.

Έλληνες και ξένοι εισηγητές θα παρουσιάσουν τα νέα δεδομένα και τα πλεονεκτήματα της καινοτόμου τεχνικής, έναντι των μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενων μεθόδων. Στην διημερίδα, συμμετέχουν ιατροί από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς το Ιατρικό Διαβαλκανικό έχει επιλεγεί ως Κέντρο Αναφοράς και ως Κέντρο Εκπαίδευσης στη μέθοδο της διατρηματικής δισκεκτομής, από τη μητρική εταιρεία Joimax Gmb (Germany) και την Endofusion που την εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογικής Εταιρείας Μακεδονίας – Θράκης.

Οι εισηγήσεις αύριο, Σάββατο (ώρες 10.00 -16.30), περιλαμβάνουν ανατομική και ακτινολογική προσέγγιση, τεχνική και τεχνολογική υποστήριξη της μεθόδου, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα καθώς και φυσιοθεραπευτική αντιμετώπιση.

Την Κυριακή (ώρες 10.00 – 13.30), θα πραγματοποιηθεί live μετάδοση από το χειρουργείο, επέμβασης διατρηματικής ενδοσκοπικής τεχνικής. Θα ακολουθήσει συζήτηση και εκπαίδευση των ιατρών στη νέα μέθοδο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ