Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος με 224 επιβάτες πάνω από την Χερσόνησο του Σινά

Άλλη μια αεροπορική τραγωδία έρχεται να συγκλονίσει τον πλανήτη. Ένα ρωσικό αεροσκάφος Airbus A-321 το οποίο μετέφερε 224 επιβαίνοντες -επιβάτες και 7μελές πλήρωμα- συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στην Χερσόνησο του Σινά. Mεταξύ των επιβατών υπήρχαν 17 παιδιά!

Παρά τις συγκεχυμένες πληροφορίες που υπήρξαν αρχικά για την τύχη του αεροσκάφους και των επιβατών του, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου επιβεβαίωσε τη συντριβή του. Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε μια υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με το Russia Today, το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Αιγύπτου. Μάλιστα ο πιλότος ζήτησε να αλλάξει πορεία, λέγοντας πως το αεροσκάφος έπρεπε να επιστρέψει και να προσγειωθεί στο Κάιρο.


Ένας αξιωματικός ασφαλείας που βρέθηκε στο σημείο, τόνισε πως το αεροσκάφος έχει "καταστραφεί ολοσχερώς" και πως το πιο πιθανό είναι όλοι οι επιβάτες να είναι νεκροί.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί τι ακριβώς προκάλεσε το νέο αεροπορικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το bbcnews, το αεροπλάνο, το οποίο εκτελούσε την πτήση 7K9268 πετούσε πάνω από το αιγυπτιακό τουριστικό θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ-Σέιχ προς την Αγία Πετρούπολη και εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στον κυπριακό εναέριο χώρο.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες λέγεται πως είναι Ρώσοι τουρίστες.

Το αεροπλάνο ανήκε στην ρωσική αεροπορική εταιρεία Kogalymavia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ