Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΠ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ «ΓΑΛΑΝΟ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ» ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ακόμη ένα αγροτικό προϊόν από το «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» προστέθηκε σήμερα στο μητρώο των Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), μετά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόκειται για το «Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής», ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, που παρασκευάζεται στο Μεταγγίτσι του Δήμου Σιθωνίας και έχει ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, που πλέον αναγνωρισμένα του προσδίδουν προστιθέμενη αξία.

Το «Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής» παρασκευάζεται από δυο ποικιλίες ελαιοκάρπου: σε ποσοστό 90% από την ποικιλία «Στρογγυλολιά» (Γαλανή, Πρασινολιά) και σε ποσοστό 10% (κατ’ ανώτατο όριο) από την ποικιλία «Χονδροελιά Χαλκιδικής». Η ποικιλία «Στρογγυλολιά» μάλιστα εδραιώθηκε στην οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή, λόγω των ιδιαίτερων εδαφικών και κλιματικών συνθηκών που επικρατούν.

Η ονομασία του συγκεκριμένου προϊόντος θα προστεθεί στον κατάλογο με τα περισσότερα από 1.290 προϊόντα που ήδη τυγχάνουν προστασίας.

Περισσότερες πληροφορίες: ιστότοπος για τα προϊόντα ποιότητας και βάση δεδομένων DOOR με τα προστατευόμενα προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ