Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

«Μύλος» με Τσίπρα, Μητρόπουλο, Σπίρτζη και Νικολούδη

«Μαλλιά κουβάρια» έχουν γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ με το θέμα του Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος συνέδεσε την υποβολή δικαστικού αιτήματος για άρση της βουλευτικής του ασυλίας με σχέδιο σπίλωσής του εκπορευόμενο από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου στη θέση του να είναι υποψήφιος βουλευτής ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Μητρόπουλος έφτασε στο σημείο να απειλήσει ότι θα αυτοκτονήσει, κατηγορώντας τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού ότι τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν για την υπόθεσή του είναι αναληθή.

Σε νέες του τηλεφωνικές παρεμβάσεις σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς σήμερα, ο Αλέξης Μητρόπουλος κατήγγειλε σχέδιο σπίλωσής του από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι αύριο θα δώσει συνένετυξη Τύπου για να καταγγείλει τους σκευωρούς και υποστήριξε ότι ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης γνωρίζει ποιο κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε την προηγούμενη Τρίτη 25 Αυγούστου -παραμονή της διάλυσης της Βουλής- να υποβληθεί στον Άρειο Πάγο αίτημα για να αρθεί η βουλευτική του ασυλία. Το αίτημα αφορά παλαιότερη υπόθεση -παραγεγραμμένη και φορολογημένη κατά τον κ. Μητρόπουλο - για την οποία ο γνωστός εργατολόγος κατηγορείται ότι με πράξεις ή παραλείψεις του ζημίωσε το Δημόσιο με περίπου ένα εκατ.ευρώ, ποσό στο οποίο υπολογίζονται τα έσοδα που απώλεσαν τα κρατικά ταμεία από φόρους.

Σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι το πρωί της Κυριακής, ο κ. Μητρόπουλος έβαλε στο «κάδρο» τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα κατά της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, υποστηρίζοντας ότι γνωρίζει ποιο κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε να αποσταλεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος κάλεσε μάλιστα τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθεί στον κ. Νικολούδη για να μάθει ποιος είπε να αποσταλεί η υπόθεση -παραγεγραμμένη και φορολογημένη κατά τον εργατολόγο- στον Άρειο Πάγο μια μέρα πριν κλείσει η Βουλή.


Μητρόπουλος: Κάποιοι προωθούν τον Σπίρτζη για την θέση μου

Μιλώντας στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι κάποια κανάλια ποντάρουν να είναι επικεφαλής στην περιφέρεια Αττικής ο κ. Σπίρτζης, τέως αναπληρωτής υπουργός Υποδομών.

Μάλιστα υποστήριξε ότι ορισμένοι προωθούν τον κ. Σπίρτζη για να πάρει θέση στις λίστες πάνω από τους κυρίους Πάντζα και Αθανασίου. Ισχυρίστηκε βέβαια ότι για όλα αυτά έχει ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας, ενώ την κατάσταση γνωρίζουν και οι κύριοι Φλαμπουράρης και Σαγιάς.

Επιπλέον ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι έμαθε τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα τη Δευτέρα και την επόμενη ημέρα παρενέβη ο εισαγγελέας. Έβαλε δε στο «κάδρο» και τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα κατά της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, λέγοντας ότι την προηγούμενη Τρίτη τού αποκάλυψε ότι στέλεχος της κυβέρνησης έδωσε εντολή στον οικονομικό εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση, να ζητήσει από τη Βουλή άδεια, για να ασκήσει ποινική δίωξη στον βουλευτή. Ο φάκελος αυτός, όπως υποστήριξε ο κ. Μητρόπουλος, ήταν ο ίδιος που είχε σταλεί πριν από δύο χρόνια και είχε αποτύχει.


Σπίρτζης: Δεν έχω εμπλοκή, ούτε γνώση, για την υπόθεση Μητρόπουλου

Απάντηση στον Αλέξη Μητρόπουλο έδωσε ο Χρήστος Σπιρτζης -χωρίς να τον κατονομάσει- κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή.

Ο κ. Σπίρτζης είπε πως ποτέ δεν δίστασε να συγκρουστεί πάνω στο τραπέζι και δημόσια με συμφέροντα, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και συγκεκριμένους ανθρώπους που έχουν «σπεκουλάρει» την κυβέρνηση και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στις καταγγελίες Μητρόπουλου είπε χαρακτηριστικά: «Με την υπόθεση του συντρόφου δεν έχω ούτε εμπλοκή, ούτε γνώση».

Σε ό,τι αφορά στην πιθανότητα να τεθεί επικεφαλής στην περιφέρεια του Υπολοίπου Αττικής, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υποδομών σημείωσε πως έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά στον πρωθυπουργό για οποιαδήποτε περιφέρεια και για οποιαδήποτε θέση, εκλόγιμη ή μη.


Νικολούδης: Δεν γνωρίζω αν έγινε ή δεν έγινε οποιαδήποτε παρέμβαση στην υπόθεση Μητρόπουλου

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Ε. Νικολούδης δηλώνει, κατηγορηματικά, ότι δεν γνωρίζει αν έγινε ή δεν έγινε, οποιαδήποτε παρέμβαση στην υπόθεση του κ. Αλέξη Μητρόπουλου και ότι δεν είπε σε οποιονδήποτε, ότι έγινε παρέμβαση από κάποιον υπουργό στην ως άνω υπόθεση», αναφέρει το Γραφείο του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τα ζητήματα αντιμετώπισης της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Νικολούδη εκδίδεται λίγες ώρες μετά τις αναφορές του Αλέξη Μητρόπουλου με την επίκληση του ονόματος του κ. Νικολούδη ως του προσώπου που γνωρίζει ποιο κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε από τον οικονομικό εισαγγελέα να διαβιβάσει φάκελο αίτησης άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου.

Την «αποβολή» Μητρόπουλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε εμμέσως ο Τσίπρας ανακοίνωση

Και έπειτα απ' όλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε εμμέσως την έξοδο του Αλέξη Μητρόπουλου από τις λίστες υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δευτερολογία του στην συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας εμμέσως πλην σαφώς ανακοίνωσε ότι ο κ. Μητρόπουλος δεν θα είναι στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το ιδεολογικό περίβλημα για να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων, ίσως άθελά του, το έδωσε ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος στον κ. Τσίπρα... Χθες και σήμερα, στις συνεχείς τηλεοπτικές παρεμβάσεις του, ο Αλέξης Μητρόπουλος επικαλείται τη δημοφιλία του και τον αριθμό σταυρών που συγκέντρωσε στις τελευταίες εκλογές επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να διανοηθεί το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να μην συμπεριλάβει στις λίστες τον πιο δημοφιλή βουλευτή του, όπως αυτοχαρακτηρίστηκε ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής.

Αυτήν ακριβώς την επιμονή του κ. Μητρόπουλου αξιοποίησε ο κ. Τσίπρας για να αποβάλλει -όπως όλα δείχνουν- τον γνωστό εργατολόγο από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχω γίνει δέκτης αιτημάτων αξιόλογων ανθρώπων για συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια» είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Όποιος έρχεται και μου ζητάει να έχει εκλόγιμη θέση δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια. Όποιος έρχεται και συμμετέχει ως στρατιώτης θα είναι σε εκλόγιμη θέση».

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας, όπως τις προηγούμενες μέρες έχουν πει συνεργάτες του, δεν θα μπορούσε να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια έναν άνθρωπο που τον έχει κατηγορήσει ότι ακολουθεί θατσερική πολιτική και επέλεξε να μην υπερψηφίσει το τρίτο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ