Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΑΚΜΑΙΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

Επιμηκύνονται μέχρι και αύριο Σάββατο 1 Αυγούστου 2015 οι δράσεις εναέριας ακμαιοκτονίας κουνουπιών στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στην περιοχή του Δήμου Δέλτα, όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (υψηλή θερμοκρασία, αντίθετος άνεμος), που επικράτησαν την προηγούμενη Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, η προγραμματισμένη δράση εναέριας ακμαιοκτονίας με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) δεν πραγματοποιήθηκε, οπότε επιμηκύνεται το χρονοδιάγραμμα των δράσεων μέχρι και αύριο Σάββατο.

Για προληπτικούς λόγους επιβάλλεται ευρεία ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού και λήψη μέτρων από τις τοπικές αρχές, ώστε στο σύντομο χρονικό διάστημα των ψεκασμών (δυο ώρες κάθε βράδυ) να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές υλοποίησης των δράσεων (σε έκταση 120.000 στρεμμάτων σε ακατοίκητες περιοχές –ρυζοκαλλιέργειες- με απόσταση άνω των 2 χλμ. από οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δέλτα). Οι τοπικοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους, ώστε να λάβουν τα σχετικά μέτρα προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ