Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Πήρε και το κύπελλο η Μπαρτσελόνα, 3-1 την Μπιλμπάο! Γκολ... Playstation ο Μέσι! (video)

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Copa del Rey με τη νίκη 3-1 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Καμπ Νόου", έκανε το νταμπλ και με έναν Λιονέλ Μέσι σε οργιώδη κατάσταση, όπως απέδειξε και από το απίθανο γκολ που σημείωσε, οδεύει ολοταχώς για τον τελικό του Champions League στο Βερολίνο.

Όπως είχαν προβλέψει και τα ισπανικά έντυπα, το παιχνίδι εξελίχθηκε από νωρίς σε μάχη του Ιάγο Ερερίν με όλους τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές των Καταλανών. Ο 27χρονος τερματοφύλακας βγήκε σε αρκετές περιπτώσεις νικητής και σε μία φάση στο 10' που δεν τα κατάφερε, τον βοήθησαν οι διαιτητές που ακύρωσαν για οφσάιντ καθαρό γκολ του Νεϊμάρ.

Το 0-0 δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί για πολύ ακόμα και ο Λιονέλ Μέσι φρόντισε να ανοίξει το σκορ με ένα γκολ της κλάσης του, αφού προηγουμένως πέρασε τη μισή ομάδα της Βασκονίας.

Το 1-0 στο 20' έδωσε "φτερά" στους τύποις φιλοξενούμενους, που για περίπου ένα τέταρτο του αγώνα είχαν κλείσει την Αθλέτικ στην περιοχή της. Ζεράρ Πικέ, Ντάνι Άλβες και Λουίς Σουάρες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, μέχρι το 36', όταν ο Ουρουγουανός τροφοδότησε για πολλοστή φορά φέτος τον Νεϊμάρ και του έδωσε βέβαιο γκολ.



Η Μπαρτσελόνα διπλασίασε τα τέρματά της και εφόσον η προσπάθεια του Ινιάκι Γουίλιαμς στο 41' βρήκε στο δοκάρι, δεν υπήρχε... γυρισμός για το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με πιο χαμηλό τέμπο, αλλά τους "μπλαουγκράνα" να έχουν τον έλεγχο. Ο Άντονι Ιραόλα αποχώρησε από τον αγώνα και από την Αθλέτικ μετά από 510 εμφανίσεις και ο Τσάβι έβαλε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα για 766η (και πιθανότατα προτελευταία) φορά, την ώρα των αλλαγών των δύο προπονητών.



Το γκολ του Μέσι στο 74' έδωσε το έναυσμα των πανηγυρισμών στους Καταλανούς φιλάθλους στις εξέδρες, αν και 5 λεπτά αργότερα ο Γουίλιαμς με κεφαλιά μείωσε σε 3-1. Δύο σουτ του Ιμπάι Γκόμεθ θα μπορούσαν να φέρουν τα πάνω κάτω, αν και εν τέλει το παιχνίδι έκλεισε με διαφορετικού τύπου ένταση που προκάλεσε μία ντρίμπλα κι ένα "θέατρο" του Νεϊμάρ.

Η Μπαρτσελόνα στέφθηκε κυπελλούχος Ισπανίας για 27η φορά, έκανε το νταμπλ και έγινε η πρώτη ομάδα μετά από τη Βαλένθια το 1954 που κατακτά το τρόπαιο μόνο με νίκες στον θεσμό.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1): Ερερίν, Μπουστίνθα, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Σαν Χοσέ, Ρίκο (74' Ιτουράσπε), Ιραόλα (58' Σουσαέτα), Μπενιάτ (75' Μπενιάτ), Γουίλιαμς, Αντούριθ

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα (77' Ματιέ), Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα (56' Τσάβι), Μέσι, Σουάρες (78' Πέδρο), Νεϊμάρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ