Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Η χειρότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μπαρτσελόνα ή αλλιώς πως να βγάλετε εκατομμύρια χωρίς να ακουμπήσετε "τόπι" (video)

Η κεντρική φωτογραφία του θέματος είναι από την παρουσίαση του 20χρονου - τότε – επιθετικού το 2009 στη Βαρκελώνη.
Και μάλλον είναι συλλεκτική, καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αν υπάρχει άλλη φωτογραφία που να συνδέει τον Κεϊρίσον με την Μπαρτσελόνα, στην οποία άνηκε για πέντε ολόκληρα χρόνια. Κι όμως, από το 2009 έως το 2014 ο Βραζιλιάνος δε φόρεσε ούτε μια φορά τη φανέλα των «μπλαουγκράνα». Ένας ποδοσφαιριστής, για τον οποίο ο Χουάν Λαπόρτα είχε δαπανήσει το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να πει το «ναι» η Παλμέιρας, καθώς τότε ο Κεϊρίσον ήταν το next big thing του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Μόλις έξι μέρες χρειάστηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα για να καταλάβει πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν έκανε για την Μπαρτσελόνα. Όχι μόνο για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά γενικά, όπως και αποδείχθηκε στη συνέχεια. Ο Βραζιλιάνος, όμως, είχε υπογράψει 5ετές συμβόλαιο συνεργασίας. Έτσι, τον Ιούλιο του 2009 η Μπενφίκα ανακοίνωσε το δανεισμό του. Ούτε όμως στους «αετούς» της Λισαβόνας ο Κεϊρίσον κατάφερε να πιάσει. Ο Ζόρζε Ζέσους εμπιστευόταν την τριάδα Καρντόζο-Σαβιόλα-Νούνο Γκόμες, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος επιθετικός να αποχωρήσει από το Ντα Λουζ, πριν καν ολοκληρωθεί ο μονοετής δανεισμός του.

Επόμενος σταθμός τον Ιανουάριο του 2010, η Φιορεντίνα, η οποία συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα σε δανεισμό του Κεϊρίσον για 1,5 χρόνο. Μάλιστα, οι «μπλαουγκράνα» έβαλαν και οψιόν αγοράς στους «βιόλα», μπας και τον... ξεφορτωθούν. Ούτε η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πουλήσει τον Κεϊρίσον, ούτε ο ίδιος να πιάσει στη Φλωρεντία, αν και σημείωσε 2 γκολ με τη Φιορεντίνα στη Serie A. Σε ένα εξάμηνο έφυγε και από την Ιταλία ο Βραζιλιάνος. Ούτε εκεί κατάφερε να στεριώσει. Όπως έγραφαν τότε οι συνάδελφοι από τη Βραζιλία, ο Κεϊρίσον βιάστηκε να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς ακόμη δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Και ίσως είχαν δίκιο.

Στην Μπαρτσελόνα δεν έμεινε ούτε το καλοκαίρι του 2010. Έφυγε – ξανά ως δανεικός – για την πατρίδα του και δε γύρισε ποτέ πίσω. Σάντος και Κρουζέιρο ήταν οι πρώτοι σταθμοί του, με την Κοριτίμπα να είναι, μέχρι και σήμερα, το λιμάνι του. Η ομάδα, με την οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο τον απέκτησε ως ελεύθερο το καλοκαίρι του 2014, όταν τελείωσε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα, η οποία είχε για πέντε χρόνια στις τάξεις της έναν ποδοσφαιριστή που δε φόρεσε ούτε μια φορά τη φανέλα της. Ούτε καν σε φιλικό. Επί προεδρίας Λαπόρτα, η Μπαρτσελόνα ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για ποδοσφαιριστές, που τελικά δεν τα άξιζαν. Τσιγκρίνσκι, Κάσερες, Χλεμπ, Μάξι Λόπες και Ενρίκε ήταν κάποιοι από αυτούς. Σαν τη «φούσκα» - και τα 14 εκατομμύρια ευρώ - του Κεϊρίσον, όμως, κανείς.

Υ.Γ. Ίσως, τότε, ο Λαπόρτα να έπαιζε φανατικά Football Manager και να τον είχε επιλέξει από ‘κει, καθώς ο Βραζιλιάνος ήταν ο πιο εξελίξιμος ποδοσφαιριστής της εποχής.



 Δημοσθένης Γεωργακόπουλος για το gazzetta.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ