Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τρεις εγγυημένες λύσεις για την πιτυρίδα

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δερματικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και ειδικά στο τριχωτό της κεφαλής.

Η ξηροδερμία και η πιτυρίδα είναι τα πιο διαδεδομένα από αυτά. Αν και υπάρχουν πολλά σαμπουάν που καταπολεμούν την πιτυρίδα, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να απαλλαγείτε γρηγορότερα από αυτόν το "μπελά".

Δείτε τρεις λύσεις που έχει αποδειχτεί επανειλημμένως ότι έχουν αποτέλεσμα:

Ασπιρίνη: Η ασπιρίνη περιέχει το ίδιο δραστικό συστατικό (σαλικυλικό οξύ) με τα περισσότερα εξειδικευμένα σαμπουάν του εμπορίου. Τρίψτε σε σκόνη δύο ασπιρίνες και προσθέστε τις στην κανονική ποσότητα σαμπουάν που χρησιμοποιείτε κάθε φορά που πλένετε τα μαλλιά σας. Αφήστε το μείγμα στα μαλλιά σας για 1-2 λεπτά, προτού ξεπλύνετε καλά. Στη συνέχεια κάντε ένα επιπλέον λούσιμο με απλό σαμπουάν.

Μαγειρική σόδα: Βρέξτε τα μαλλιά σας και στη συνέχεια τρίψτε με έντονο τρόπο μια χούφτα μαγειρικής σόδας στο τριχωτό της κεφαλής σας. Μην λουστείτε με σαμπουάν και απλά ξεπλύνετε μετά από μερικά λεπτά. Η μαγειρική σόδα μειώνει την δραστηριότητα του μύκητα που προκαλεί την πιτυρίδα (malassezia). Μετά από μερικές εφαρμογές, μπορεί να προσέξετε ότι τα μαλλιά σας είναι λίγο πιο ξηρά, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες, το τριχωτό της κεφαλής σας θα αρχίσει να παράγει περισσότερα φυσικά έλαια και τα μαλλιά σας θα είναι και πάλι μαλακά.

Μηλόξυδο: Η οξύτητα του μηλόξυδου αλλάζει το pH του τριχωτού της κεφαλής σας, δημιουργώντας ένα πολύ αφιλόξενο περιβάλλον για την ανάπτυξη του μύκητα που προκαλεί πιτυρίδα. Αναμίξτε 1/4 του φλιτζανιού μηλόξυδο με ίση ποσότητα νερού και με το διάλυμα αυτό ψεκάστε τα μαλλιά σας. Φροντίστε να φτάσει το διάλυμα στο δέρμα του κρανίου και όχι απλά στα μαλλιά. Στη συνέχεια τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά έως μία ώρα, προτού ξεπλύνετε τα μαλλιά σας ως συνήθως. Επαναλάβετε δύο φορές την εβδομάδα.

onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ