Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ο Πόντιος "κράζεις, θαυμάζεις"


Με κράζεις; Με θαυμάζεις! Το νέο, απόλυτο (αν και δίχασε) σλόγκαν ανήκει στον Σωκράτη Πετίδη. Σε ηλικία 43 ετών, ο ποντιακής καταγωγής γυμναστής και αθλητής του bodybuilding, τον οποίο πρωτογνωρίσαμε πέρυσι από την εκπομπή «SOS» της Αννίτας Πάνια, έγινε ξαφνικά το πρόσωπο των ημερών λόγω της νέας, πασχαλινής καμπάνιας της αλυσίδας καταστημάτων με παιχνίδια και είδη σπιτιού, στην οποία πρωταγωνιστεί.
Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, οπότε ξεκίνησαν να προβάλλονται τα διαφημιστικά σποτάκια, τα σχόλια δίνουν και παίρνουν στις παρέες, στα social media, ακόμη και στους κύκλους των πολιτικών. Εως και ο Θάνος Πλεύρης χρησιμοποίησε το σλόγκαν του Σωκράτη, απευθυνόμενος στη Ρένα Δούρου μέσω twitter, με αφορμή την προχθεσινή παρέλαση. «Δεν κράζω, θαυμάζω» έγραψε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για την περιφερειάρχη Αττικής. «Και να ήταν μόνο αυτό; Τις προάλλες ανέβασαν πανό στην Τούμπα για κάποιον που κατηγορούσε τον ΠΑΟΚ, το οποίο έλεγε "Τον κράζεις; Τον θαυμάζεις!"» σχολιάζει με χιούμορ ο Σωκράτης, ο οποίος φαίνεται να απολαμβάνει τη δημοσιότητα που έχει κερδίσει και δεν θα έλεγε «όχι» σε μια τηλεοπτική εκπομπή αθλητικού περιεχομένου.

Ολα ξεκίνησαν από το πλατό του «Αννίτα SOS», όπου εμφανίστηκε τον Μάιο του 2014. «Με βρήκε ένας δημοσιογράφος μέσω facebook και με κάλεσε να μιλήσω για το bodybuilding. Εκεί είπα πρώτη φορά τη συγκεκριμένη ατάκα. Οταν ρωτήθηκα πώς αντιδρούν εκείνοι που με βλέπουν με μαγιό, απάντησα ότι με κράζουν, αλλά παράλληλα με θαυμάζουν. Οταν κράζεις κάποιον επειδή δεν μπορείς να τον φτάσεις, ενδόμυχα τον θαυμάζεις και προσπαθείς να τον μειώσεις για να ανέβεις εσύ. Στην παραλία με κοιτάζουν όλοι, άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, σε σημείο να νιώθω άσχημα μερικές φορές. Λέω "τι έγινε, ρε παιδιά; Μήπως σκίστηκε το μαγιό μου;". Εγώ αν δω ένα ωραίο κορμί, άντρα ή γυναίκας, θα πω "μπράβο".
Δεν θα κράξω ούτε θα πω ότι ο άλλος είναι "φαρμακωμένος", όπως έχω ακούσει να λένε για εμένα. Πού το ξέρεις, ρε φίλε, ότι παίρνω αναβολικά; Μ' έχεις δει; Μήπως μένουμε μαζί και δεν το ξέρω; Αποκλείεται δηλαδή να κάνω διατροφή και να γυμνάζομαι; Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αναβολικά, ούτε θα ήθελα. Το ίδιο συμβουλεύω και τα παιδιά στα οποία κάνω training. Να σου πω κάτι; Για ό,τι παθαίνει το κορμί ευθύνεται ο εγκέφαλος» υπογραμμίζει ο Σωκράτης, συμπληρώνοντας ότι σκέφτηκε μόνος του την ατάκα που έγινε σλόγκαν.

Το σλόγκαν

«Διαβάζω πολύ γενικά και μου αρέσει να δημιουργώ φράσεις που με εκφράζουν. Για παράδειγμα: "Με κρίνεις; Με απομακρύνεις!". Αυτό είναι το δεύτερο μότο μου. Σημείωσε και ένα τρίτο ως απάντηση σε πιθανή ερώτηση "γιατί παίρνω το ρίσκο να κάνω αυτά που κάνω;": "Ρισκάρω γιατί γουστάρω!". Χωρίς γούστα τι θα κάνεις στη ζωή σου; Ρουτίνα; Γιατί; Θα σε καταστρέψει» σημειώνει. Βασισμένος σε αυτή τη φιλοσοφία είπε το «ναι» στην καμπάνια. «Τους άρεσε το σλόγκαν και με φώναξαν να συνεργαστούμε. Γυρίσαμε 30 σποτ σε επτά ώρες. Μάλιστα το ένα δεν θα προβληθεί, διότι θεωρήθηκε κάπως... τραβηγμένο. Ηταν το "λαμπάδα νόστιμη" και αφορούσε ένα ζαχαρωτό που έπρεπε να γλείψω» αποκαλύπτει ο Σωκράτης, ο οποίος πιστεύει πολύ στη δύναμη της διαφήμισης, ακόμη και εκείνης που προκαλεί αρνητικά σχόλια. «Μα, η δυσφήμηση είναι η καλύτερη διαφήμιση. Ασχολούνται μαζί σου! Ενα μότο μας είναι το "δείξτε μας τον θαυμασμό σας κράζοντάς μας. Κάθε dislike, για εμάς like. Γιατί; Με κράζεις; Με θαυμάζεις. Είναι απλό!».

Γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλωμένος στην Καλλιθέα, ο Σωκράτης ασχολείται με τον αθλητισμό από 15 χρόνων. Εκανε πάλη, έπαιξε ποδόσφαιρο και ασχολήθηκε με το μπρα ντε φερ σε επίπεδο πρωταθλητισμού από τα 17 έως τα 32 του συλλέγοντας 13 πανελλήνιες πρωτιές στο δεξί χέρι και 7 στο αριστερό. Συνέχισε με γυμναστική και από τον Νοέμβριο του 2013 ασχολείται διαγωνιστικά με το bodybuilding, όπου έχει διακριθεί επίσης. Ισως γι' αυτό το αρνητικό σχόλιο που τον ενοχλεί περισσότερο είναι το «φουσκωτός». «Τι πάει να πει "φουσκωτός"; Είμαι αθλητής του bodybuilding, όχι... μπαλόνι».
Πετρουλάκη, Δούκισσα και Νόβα στα top κορμιά

Για τον Σωκράτη ένα από τα top κορμιά στην Ελλάδα είναι της Ελένης Πετρουλάκη. Οπως λέει μάλιστα, αυτό είναι και το στιλ της γυναίκας που του αρέσει, ενώ συμπεριλαμβάνει στη λίστα με τις καλύτερες τις Πάολα, Δούκισσα Νομικού και Τζούλια Νόβα. «Το πρώτο πράγμα που προσέχω είναι το σώμα. Αυτό διεγείρει το μάτι. Μου έχει τύχει βέβαια να κάνω σχέση και με αγύμναστη γυναίκα, αλλά ακόμη και αυτή μπήκε τελικά στο... τριπάκι της άσκησης. Δεν της το ζήτησα εγώ. Μόνη της το επέλεξε». Παρά τα... μούσκουλα πάντως, ο Πετίδης εκφράζει το παράπονό του ότι δεν τον φλερτάρουν οι γυναίκες. «Δεν μου την πέφτουν. Η αλήθεια είναι αυτή. Δεν πρόκειται για πικρή αλήθεια όμως. Μπορεί να μην τους αρέσει το σώμα ή το στιλ μου. Επίσης οι γυναίκες με κράζουν περισσότερο για τη διαφήμιση απ' ό,τι οι άντρες. Δεν έχω πρόβλημα πάντως. Αλλωστε είμαι σε σχέση» σχολιάζει ο αθλητής του bodybuilding, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του έναν γάμο που κράτησε δύο χρόνια.

Πρωταγωνιστεί σε βίντεο για το bullying

ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ «Με κράζεις; Με θαυμάζεις!» έχει μεγαλύτερη απήχηση κυρίως στους πιτσιρικάδες. «Αυτός ήταν ο στόχος μας και χαίρομαι που τον πετύχαμε» δηλώνει ο Σωκράτης, ανακοινώνοντας ότι έχει γυρίσει επίσης κάποια βίντεο κατά του bullying, τα οποία θα ανέβουν στο YouTube εν καιρώ. «Το κράξιμο είναι μορφή λεκτικού εκφοβισμού και πρέπει να καταπολεμηθεί» εξηγεί. «Πρέπει να κρίνουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους άλλους. Εγώ δεν κράζω γιατί θα ανατρέψω τη θεωρία μου. Εχει τύχει βέβαια να το κάνω παλιότερα, αλλά το πήρα πίσω. Κάθε άνθρωπος τραβάει τα δικά του ζόρια. Θα κράξω μόνο τους ανθρώπους που δεν είναι ντόμπροι, ειλικρινείς και δεν σέβονται, σε όλο το φάσμα, από την πολιτική έως τις σχέσεις».

Ηλίας Μαραβέγιας
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ