Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Αυθαιρεσίες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ευνοιοκρατία υπέρ του συλλόγου εργαζομένων και διακρίσεις
Τα χνάρια του προκατόχου του Παναγιώτη Ψωμιάδη φαίνεται ότι ακολουθεί ο νέος Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας. Μη αντέχοντας στον πειρασμό των σχέσεων υποτέλειας, ελέγχου και συναλλαγής με τους συνδικαλιστές του Συλλόγου Εργαζομένων της Π.Κ.Μ. εγκαινίασε τις ίδιες πρακτικές πατρωνίας.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το συνημμένο έγγραφο του Συλλόγου προς τους Προϊσταμένους των υπηρεσιών, ο Περιφερειάρχης μοίρασε άδεια δύο ημερών επί πλέον των ημερών που δικαιούνται οι υπάλληλοι!!. Άδεια δηλαδή προφορική λες και είναι εργοδότης του ιδιωτικού τομέα με ιδιωτικό «μαγαζί» και όχι διαχειριστής ενός Δημόσιου φορέα που διέπεται από Νόμους και κανόνες.

Και δε φτάνει μόνο αυτό αλλά δίνει την «παράνομη» άδεια των δύο ημερών μόνο στους υπαλλήλους μέλη του συλλόγου εργαζομένων. Προβαίνει δηλαδή στην απρέπεια της διάκρισης των υπαλλήλων σε μέλη και μη μέλη του Συλλόγου εργαζομένων, πιέζοντας τους αθέμιτα να συμμετέχουν στις λειτουργίες του Συλλόγου.

Ο εργοδότης δηλαδή πιέζει τους εργαζόμενους να γραφτούν στο σωματείο !!!

Φαίνεται παράλογο αλλά στα πλαίσια λειτουργίας του δημόσιου τομέα στη χώρα μας όλα μπορούν να συμβούν και υπάρχει εξήγηση.

Ο συγκεκριμένος σύλλογος και η ομάδα συνδικαλιστών που τον διοικεί ανήκει στην κατηγορία του λεγόμενου «εργοδοτικού συνδικαλισμού» και ήταν ενταγμένος στους μηχανισμούς δημοσίων σχέσεων και προβολής του προηγούμενου Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, με τρόπο προκλητικό και σκανδαλώδη και φαίνεται ότι και ο νέος Περιφερειάρχης παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις του συνεχίζει την ίδια τακτική της αυθαιρεσίας και της ευνοιοκρατίας!!!


Aristotelis Flogitos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ